J.J. Abrams kicsit elszólta magát az új Star Wars-film előtt

2019.12.16. 11:45

J.J. Abrams a Sora Newsnak adott interjút a Star Wars: Skywalker kora megjelenése előtt nem sokkal, és a film rendezője váratlanul elárult egy részletet, amit csak a rajongók érthetnek igazán. Emellett érkezett megint egy rövid előzetes a filmhez.

Abramset arról kérdezte az újságíró, hogy ki a kedvenc karaktere a filmekből, amire a rendező rávágta, hogy Han Solo, ami a Star Wars: Ébredő erő történetének ismeretében különösen érdekes válasz, hiszen ezt is Abrams rendezte annak idején. Ezután azonban Abrams visszakérdezett, hogy na, és mi az újságíró kedvence, aki erre rávágta, hogy Ahsoka Tano. Némi meglepetésre Abrams erre úgy reagált, hogy érdemes lesz nagyon figyelni majd a Skywalker korát, ha valakinek Ahsoka Tano a kedvence.

Az elszólás azért érdekes, mert Ahsoka Tano még nem bukkant fel Star Wars-filmekben. A karakter ugyanis fontos szereplője több kánonnak számító animációs sorozatnak, mint a Star Wars: Clone Wars vagy a Star Wars: Rebels, és ezekben a produkciókban Ahsoka Tano Anakin Skywalker tanítványát alakítja.

Ez azért érdekes, mert hiába számítanak kánonnak a rajzfilmek (ellenben például a könyvek és képregények nagy részével), eddig csak a Zsivány egyesben és a Han Solo-filmben utaltak ezeknek a történeteknek a létezésére, a főfilmekben nem. Bár a legújabb előzetesben egy pillanatra feltűnik a Star Wars: Rebels-ből ismerős Ghost nevű hajó is a Millenium Falcon mellett.