Utólag turbózzák fel a Macskák grafikáját

2019.12.22. 10:45

Még a Macskák bemutatójának napján is a filmen dolgoznak a grafikusok, írja a Hollywood Reporter: több ezer mozit ugyanis arról értesített az Universal stúdió pénteken – azaz a nyitó napján –, hogy nemsokára küldeni fognak nekik egy „vizuálisan feljavított” változatot Tom Hooper filmjéből. 

Ez valószínűleg rá is fér a 300 millió dollárba kerülő alkotásra, amiről az év messze legrémisztőbb filmjeként írtunk: szakújságíró kollégánk szerint a film látványa „borzalmas, folyamatos szédülés, hányinger és borzongás”, legalábbis a kiadott előzetes alapján. A nézők sem lehettek elragadtatva a filmbe öntött musicaltől, ami mindössze 2,6 millió dollárt hozott a pénteki bemutató napján.

Hooper a Hollywood Reporter forrásai szerint még több pörgést akart hozni a film animációiba, azonban a rendezőnek ezt nem sikerült abszolválnia a december 16-i bemutatóig. A Universal szerint a mozik vasárnaptól tölthetik le a feljavított változatot műholdas szerverről – de legkésőbb keddig megkapják merevlemezen is a kópiát. A stúdió arra kérte a mozikat, cseréljék le mihamarabb a legfrissebb változatra a filmanyagot.