A Jégvarázs 2 lett minden idők legsikeresebb rajzfilmje

2020.01.06. 08:44

December közepén a Jégvarázs folytatása lett a hatodik olyan Disney-film, ami 2019-ben átlépte az egymilliárd dolláros álomhatárt, ezt azóta sikerült feltornázni 1,325 milliárd dollárra, ezzel pedig beelőzte a stúdió két legsikeresebb rajzfilmjeit, az első Jégvarázst (1,281 milliárd dollár), illetve A Hihetetlen család második részét (1,243 milliárd dollár). Így a készítők talán nem keseregnek amiatt, hogy a 2020-as Golden Globe gálán hiába jelölték őket két kategóriában is, sem a legjobb rajzfilm, sem a legjobb betétdal díját sem sikerült megnyerniük. 

Ami az amerikai piacot és a világ többi részét illeti, előbbi 449,9 millió dollárnyi bevételt termelt, utóbbi pedig  875,3 millió dollárt. Persze már a novemberi bemutatót követően sejteni lehetett, hogy a film óriási siker lesz, hiszen a nyitóhétvégén is nagyon erősen kezdett, majd hálaadási hétvégén 124 milliónyi bevételt hozott, ami rekordnak számít. 

Természetesen nagyon jól teljesített a Sykwalker kora is, ami ugye szintén a Disneyhez köthető, eddig ugyanis 918,8 millió dollár értékben vettek rá jegyet a nézők világszerte. Ha az amerikai és a globális piacot nézzük, akkor ezen az összegen nagyjából fele-fele arányban osztoznak, és ugye elég nagy a valószínűsége annak, hogy az egymilliárd dollárnyi bevételt ennek a filmnek is sikerül majd összehoznia. Az előző Star Wars-film, Az utolsó Jedik 1,332 milliárd dollárnyi bevételt termelt például.  

Forrás: Deadline