New Yorkban vetítik Szabó István felújított filmjeit

2020.01.09. 14:40 Módosítva: 2020.01.09. 16:12

A New York-i Film Forum moziban mutatják be Szabó István három alkotásának 4k felbontásban felújított változatát. 

Az Oscar-díjas Mephisto című filmet, a 20. század Közép-Európájának történelmi viharaiban megfelelni vágyó és nagyra törő karakterek viszonyát vizsgáló trilógia második részét, a Redl ezredest, valamint az Andorai Péter és Bánsági Ildikó főszereplésével forgatott második világháborús drámát, a Bizalom című alkotást a keleti parti vetítések után a nyugati parti közönség is láthatja, ugyanis mindegyiket műsorra tűzi majd Los Angeles-i American Cinematheque is.

A Nemzeti Digitalizálási és Filmfelújítási Program keretében készült felújítás munkálatai Szabó István felügyeletével és Koltai Lajos operatőr közreműködésével valósultak meg. A mozipremier után pedig a Kino Lorber amerikai forgalmazó DVD, Blu-Ray és VOD forgalmazásban is elérhetővé teszi az alkotásokat.

A hazai mozikban február 27-én mutatják be Szabó István legújabb alkotását, a Zárójelentés című filmet, amelynek főhősét, az elismert kardiológust, Stephanus professzort szintén Klaus Maria Brandauer alakítja, csakúgy, mint az Egyesült Államokban most látható Mephisto és Redl ezredes című alkotások főszerepeit.