Idén sem lesz házigazdája az Oscar-gálának

2020.01.09. 11:02

Nem lesz házigazdája a februári Oscar-díjátadónak, jelentette be Karey Burke, a gálát élőben közvetítő ABC csatorna vezetője szerdán. "A filmakadémiával együtt megerősítjük, hogy idén sem lesz hagyományos házigazda" – idézi az MTI az amerikai tévé elnökét.

Az ABC és az Oscar-díjakat odaítélő amerikai filmakadémia tehát a tavalyi példát követi, amikor harminc év után először műsorvezető nélkül zajlott a ceremónia, és ezzel az évek óta csökkenő nézettségű tévéközvetítés 2019-ben magasabb mutatókat produkált, mint az előző években.

A tavalyi közvetítést 11,5 százalékkal többen, majdnem 30 millióan nézték Észak-Amerikában, mint az előző évit. 2018-ban az Oscar-gálák történetének legalacsonyabb nézettségét mérték, mindössze 26,54 millióan látták a díjkiosztót. Idén már az Emmy-gálának sem volt házigazdája.

A tavalyi Oscar-gála házigazdája egyébként a Pofázunk és végünk, valamint a Központi hírszerzés sztárja, Kevin Hart lett volna, ám miután homofób Twitter-bejegyzései bejárták a netet, a komikus bejelentette, hogy inkább mégsem tesz eleget a felkérésnek.

A 2020-as díjátadót február 9-én, vasárnap, este rendezik majd. A ceremóniát Glenn Weiss rendezi, a műsor két producere Lynette Howell Taylor és Stephanie Allain. A jelölteket hétfőn jelentik be. Legelőször 1989-ben rendeztek hivatalos házigazda nélküli Oscar-gálát.

Ne maradjon le semmiről!