A kritikusok szerint a Volt egyszer egy Hollywood 2019 legjobb filmje

2020.01.13. 08:49

Kiosztották az amerikai kritikusok díjait (Critics' Choice Awards), ami azért nagyon érdekes, mert elég gyakran kapja meg az az alkotás a legjobb filmnek járó Oscart, ami ezen a díjátadón nyer. Idén Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjét ítélték a legjobbnak.

A legjobb forgatókönyv díját is ők vihették haza, illetve Brad Pitt kapta meg a legjobb mellékszereplőnek járó díjat. A legjobb színésznek járó díjat viszont nem Leonardo DiCaprio, hanem a Joker főszereplője, Joaquin Phoenix kapta. A legjobb rendező kategóriájában érdekes eredmény született, ugyanis két nyertest hirdettek ki: Sam Mendes az 1917-ért részesült ebben az elismerésben, illetve  Bong Joon Ho az Élősködőkért, amiből egyébként sorozat is készül.

Ugyan a Golden Globe gálán nem tarolt Netflix, most nem ez volt a helyzet, összesen kilenc díjat kaptak. Az ír a szereplőgárda miatt kapott elismerést, Marriage Storyban nyújtott alakításáért Laura Dern lett a legjobb mellékszereplő , Eddie Murhy legújabb filmje, a Dolemite is my name lett a legjobb vígjáték, a Bojack Horseman pedig a legjobb animációs sorozat, de a When They See Us is kapott díjat, illetve Toni Collette is az Unbelievable miatt.

Azért az HBO-nak sem lehet oka panaszra,  Regina Kinget és Jean Smartot is díjazták a Watchman című sorozatban nyújtott alakításukért, Stellan Skarsgård pedig a Csernobilnak köszönhetően most már nemcsak egy Golden Globe tulajdonosa

A teljes listát itt olvashatja el. 

(Forrás: Deadline)