Advertisement

A Fekete Özvegynek méltó ellenféllel kell megküzdenie

2020.01.14. 14:10

A budapesti helyszínekkel teletűzdelt első trailer után a Fekete Özvegy (Black Widow) című Marvel-film újabb előzeteséből kiderül, hogy a Scarlett Johansson által megformált címszereplőnek komoly csatái lesznek ellenfelével, Taskmasterrel.

A Bosszúállók: Végjátékban már jelentős szerepet kapó figura, Natasha Romanoff múltját feltáró szuperhősfilm Oroszországba repíti vissza a karaktert.

Azt már eddig is tudtuk, hogy Natasha orosz nemesi családba született, de valószínűleg korán árvaságra jutott, és egy orosz katona nevelte fel. Az előbb balett táncosnak tanuló nő, miután meghal szovjet pilóta férje, inkább KGB-s szuperkémnek állt. A trailer alapján a májusban mozikba kerülő előzményfilmben teljes erőbedobással küzd meg az antihős Taskmasterrel. A Bosszúállók-képregényekben először 1980-ban feltűnt Taskmaster figurájának egyik legfőbb tulajdonsága, hogy ellenfeleinek bármilyen fizikai képességét utánozni tudja, és eddig egyik Marvel-filmben sem bukkant fel.

Az előzetes azt is sejteti, hogy fő ellenfele mellett a Fekete Özvegy legfőbb támaszaival is megismerkedhetünk majd a filmben. A képregényekben a második Fekete Özvegyként feltűnő Yelena Belova figurája Natasha húgaként bukkan fel az ajánlóban, de az Amerika Kapitány szovjet megfelelőjének számító, kissé elhízott Red Guardian szintén családként utal a mozi orosz akcentussal beszélő szereplőire.

 A Budapesten forgatott filmben egészen biztos fel fog tűnni a magyar főváros jó pár jellemző helyszíne: a Gellért-hegyi Szabadság-szobor, a Duna, a Lánchíd, a Margit híd és a Keleti pályaudvar is. 

A május 1-én a mozikba kerülő alkotásban Scarlett Johansson mellett látható lesz Rachel Weisz (Favourite), David Harbour ( Stranger Things). Florence Pugh (Kisassznyok) és  O. T. Fagbenle ( A szolgálólány meséje) is.

Ne maradjon le semmiről!