A Berlinalén mutatják be először Johnny Depp új filmjét

2020.01.15. 13:17

Johnny Depp Minamata és Agnieszka Holland Charlatan című filmjének világpremierje is a februári 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon lesz - jelentették be  a szervezők.

Agnieszka Holland és Johnny Depp a filmművészet két olyan idolja, akik nemcsak a múltról, hanem a jelenről is beszélnek

- hangsúlyozta Carlo Chatrian, a Berlinale művészeti igazgatója.

A Minamata a háborús fotósról, W. Eugene Smithről szól, aki Japánba utazott, hogy a partvidék közösségeit látogatva dokumentálja a higanymérgezés hatását. Agnieszka Holland lengyel rendezőnő Charlatan című filmje is megtörtént eseményeken alapul: egy rendkívüli képességekkel bíró cseh gyógyító és gyógynövényszakértő, Jan Mikolásek életét mutatja be, aki az ötvenes évek totalitárius világában vállalta hivatását.

A két alkotást a fesztivál Berlinale Special programjában mutatják be, és ebben a válogatásban szerepel még  a Hillary című amerikai dokumentumfilm-sorozat, a kínai Csia Csang-ko Swimming Out Till The Sea Turns Blue című dokumentumfilmje is, és a néhai izlandi filmzeneszerző, Jóhann Jóhannsson Last and First Men című dokumentumfilmje. Jóhannsson, akinek A mindenség elmélete és a Sicario - A bérgyilkos című filmekhez komponált zenéje is Oscar-jelölést kapott, két évvel ezelőtt Berlinben hunyt el 48 évesen. A Last and First Men című dokumentumfilmjének narrátora Tilda Swinton.

A Berlinale teljes programját január végéig hozzák nyilvánosságra - írja az MTI.   • Hírek
  • Támogatások