A Balaton legnagyobb mozija nyílt meg Gyenesdiáson

2020.01.16. 15:37

A Balaton térségének legnagyobb befogadóképességű mozija nyílt meg csütörtökön Gyenesdiáson, írja az MTI. A Keszthely határában lévő Liget Plázában a mintegy 20 éve kialakított, de eddig be nem fejezett kéttermes mozit a nyíregyházi Szabolcs Cinema Kft. 250 millió forintos beruházással nyitotta meg. Iván László, a cég ügyvezetője elmondta: a 300 személyes nagytermet és a hamarosan megnyíló 120 személyes kisebb termet a 3D-s filmekhez is alkalmas technikával szerelték fel, székeik pedig az átlagosnál szélesebbek.

A tulajdonos hozzátette: Kisvárdán és Fehérgyarmaton üzemeltet mozikat, és a keleti országrészben hordozható vetítőkkel még csaknem tíz településen vetít mozifilmeket. Arra még évekkel ezelőtt figyeltek fel, hogy Keszthely térségében nem üzemel egész éven át nyitva tartó mozi, az új vetítőhelynek helyet adó épületrészt végül egy felszámolási eljárás után vásárolták meg.

ggl
Fotó: GoogleMaps

Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere azt mondta: az 1990-es évekig volt egy kisebb mozi a településen, ami később bezárt. A Keszthely és Gyenesdiás határán mintegy két évtizede megépült bevásárlóközpontban kialakították egy mozi helyét, de végül ez mostanáig csak egy üres "betonszarkofág" volt.

A Balaton térségében egyébként meglepően kevés helyen van nem kert-, hanem egész évben nyitva tartó mozi, a legnagyobbak Siófokon és Balatonfüreden vannak.