Még egy lépéssel közelebb került az Élősködők az Oscarhoz

2020.01.20. 11:03

Az Élősködők színészgárdája kapta a mozis fődíjat a hollywoodi színészcéh, a Screen Actors Guild díjátadóján, amit a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban rendeztek meg vasárnap este.

Bong Joon-ho (Pong Dzsunho) filmjének színészgárdája a Botrány, Az ír, a Jojo nyuszi és a Volt egyszer egy Hollywood színészei elől vitte el a díjat, írja az MTI.

A gálán Joaquin Phoenix a legjobb színész díját vehette át a Joker főszerepéért, Renée Zellweger kapta a legjobb színésznő elismerését a Judyban nyújtott alakításáért, Brad Pitt (Volt egyszer egy Hollywood) és Laura Dern (Házassági történet) pedig a legjobb férfi és női mellékszereplő díjával mehetett haza.

Joaquin Phoenix beszéde:

Renée Zellweger beszéde:

Brad Pitt beszéde:

Laura Dern beszéde:

A tévés produkciók közül a legjobb szereplőgárda díját a vígjátékok mezőnyében a Marvelous Mrs. Maisel nyerte. A legjobb színésznek járó díjat a sorozat férfi főszeplője, Tony Shalhoub kapta, a legjobb színésznő pedig a Fleabag sztárja, Phoebe Waller-Bridge lett.

A drámasorozatok mezőnyében A korona (The Crown) kapta a szereposztás díját, Jennifer Aniston (The Morning Show) a legjobb színésznő, A trónok harca sztárja, Peter Dinklage pedig a legjobb színész lett.

A tévéfilmek és minisorozatok kategóriájában a Fosse/Verdonban játszó Michelle Williams és Sam Rockwell kapott díjat. Az újabb házigazda nélküli ceremónián Leonardo DiCaprio életműdíjat adott át Robert De Nirónak.

Az Élősködők című dél-koreai filmből egyébként hamarosan minisorozatot készít az HBO. A filmről szóló kritikánkat itt olvashatja.

Ne maradjon le semmiről!