J.J. Abrams cégére bízhatják a következő DC-produkciókat

2020.01.22. 08:55

Tévésorozatokat és filmeket gyárthat J.J. Abrams (Lost, Star Trek, Star Wars, Mission Impossible) produkciós cége a Warnernek, írja a Deadline. Információik szerint Abramsékat azzal bízhatják meg, hogy az úgynevezett Justice League Darkból, vagyis az Igazság ligája pár fokkal sötétebb verziójában készítsenek feldolgozásokat. A hírek szerint a tárgyalások még korai fázisban tartanak, de hamarosan elkezdődnek a megbeszélések arról, hogy melyik karakterekre építenek külön projekteket.

A Justice League Dark egy 2011-ben kezdődött képregény, ami voltaképpen az Igazság ligája korhatáros verziója olyan ismert, vagy kevés ismert tagokkal, mint Constantine, Zatanna, Frankenstein vagy a Mocsárlény. Supermantől vagy Batmantől eltérően nekik általában olyan küldetések vagy történetek jutnak, amelyek radar alatt vannak a nagymenőknél. Constantine annak idején kapott egy saját mozifilmet Keanu Reevesszel, majd később tévésorozatot is Matt Ryannel, a Mocsárlényből pedig nemrég indított sorozatot a Warner.

Az egyelőre kérdéses, hogy Abrams részt vesz-e bármelyik produkcióban, hiszen egy Demimonde c. sci-fi fantasy drámáról tárgyal az HBO-val, és ez lehet az első színtisztán Abrams irányítása alatt készülő műsor a 2001-es Alias óta. Az mindenesetre látszik, hogy a Warner és a DC kicsi stílusváltásra készül, hiszen a Justice League Dark történetei gyakran csúsznak a horror kategóriába, és viszonylag kevés mainstream szuperhős bukkan fel a tagok között.