Jön a Marvel kapitány folytatása

2020.01.23. 08:41

Folytatást kap a Marvel kapitány, a Brie Larson főszereplésével készült női szuperhősös Marvel-film, írja a THR. Már fel is kérték a forgatókönyv megírására Megan McDonnell-t egy viszonylag ismeretlen forgatókönyvírót, akinek eddigi legkomolyabb projektje a WandaVision, egy nemsokára megjelenő minisorozat a Disney+ számára. A sztoriról természetesen még nem tudni szinte semmit, annyi szivárgott ki, hogy a kilencvenes évektől napjainkig vezetne a karakterek útja.

 A Marvel kapitánytól nem volt elájulva a kritika, az Indexen azt írtuk róla, hogy "egy közepesen látványos, sokszor unalmas sci-fi-komédia-akciófilm hibrid, ami éppen, hogy befér az egyszer nézhető kategóriába". (A Kultrovat Podcast tavaly márciusi adásában részletesen is kielemeztük, hogy miért lett a Marvel Kapitány a Marvel-filmek Han Solója.)

Ugyanakkor anyagilag rendkívül sikeres volt, 175 millió dollárból készült, és a bevételei túllépték az egymilliárd dolláros álomhatárt, 1,1 milliárdot kerestek vele világszerte. A magyar nézők is nagyon szerették,  150 750 néző látta csak az első hétvégén.   Ezek után nem meglepő, hogy ilyen hamar, kevesebb, mint egy évvel az első rész megjelenése után elkezdtek dolgozni a folytatáson.

Hogy mikor kerül a mozikba a Marvel kapitány 2, arról egyelőre nincs információ. 

Ne maradjon le semmiről!