A koronavírus miatt bezárt a világ legnagyobb filmstúdiója

GettyImages-539605546
2020.01.30. 10:56

A koronavírus-járvány miatt leállt a munka a világ legnagyobb filmstúdiójában, a Sanghajtól délre található Hengdian World Studiosban, írja a Variety. A stúdióban már korábban betiltották a látogatást, vagyis turistákat már majdnem egy hete nem engednek be. Most viszont úgy döntöttek, hogy a filmesek sem dolgozhatnak tovább az épületekben. Az indoklás szerint a filmforgatás olyan tevékenység, ahol nagy a fertőzés terjedésének esélye, mert sok ember dolgozik együtt viszonylag szoros közelségben.

A Variety úgy tudja, hogy a leállás tíz tévésorozatot, három mozifilmet és több tévéfilmet érint. A kínai film- és sorozatgyártás hatalmasat fejlődött az elmúlt években, a koronavírus terjedése miatt azonban idén akár 25 százalékkal is visszaeshet a gyártott produkciók mennyisége a korábbi időszakhoz képest. 

Nem a filmstúdió az egyetlen szórakoztatóipari létesítmény, amit bezártak. A sanghaji Disneylandet, több, országos jelenléttel bíró moziláncot, a színházak jelentős részét és a pekingi Tiltott Várost már korábban lezárták a közönség elől. 

(Borítókép: Légifelvétel a Hengdian World Studiosról. Fotó: Jie Zhao / Getty Images Hungary)

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Személyi kölcsön