Itt látható a magyar szingli vígjáték!

2020.02.14. 11:20

Bihari Viki Tékasztorik 2 című filmje Valentin-naptól látható a mozikban, ennek alkalmából az első részt jó minőségben feltettük az Indafilmre. A Tékasztorik című blog alapján, minimális költségvetésből, nagy nevekkel készült 2017-es romantikus vígjáték három éve mozis nézettségével a top 10-ben volt.

Bihari Viki hét évig írta az azonos című blogját, aminek a legfilmesebb jeleneteiből Martin Csaba írt forgatókönyvet, és rendezte meg a Tékasztorik című filmet Czupi Kálával. A blogszerző alakította amatőr színészként a főszereplő bloggert is.

A film története arról szól, hogy egy videótékában dolgozó nagydumás, későharmincas, molett csaj hogyan reflektálja ironikusan és önironikusan a világot, közben szingliként hogyan próbálja megtalálni a szerelmet, és hogyan választ a pocakos, rendes (Elek Ferenc) és a jóképű, megbízhatatlan pasi (Csizmadia Gergely) között. A bloghoz hasonlóan időnként feltűnik a kemény benyögéseiről ismert Fater is (Csuja Imre),az anyát Görbe Nóra alakítja.

"Azért szeretem a filmet, mert, bár iszonyú látni, milyen dagadt, tokás, csámpás, szarul öltözött kis szénhidrátbojler vagyok, a nők nagy része tud azonosulni a karakterrel. Nem jön össze mindig a nagy Ő, nem mindig azt dobja a karma, akire vágyunk, nem mindig ér véget lánykéréssel a randi" - írta a szerző. A teljes film itt látható: 

Tékasztorik

A film az évi 12 ezres mozis nézettségével bekerült a top 10-be 2017-ben, népszerűbb volt, mint Vranik Roland filmje Az Állampolgár, vagy Mundruczó Kornél mozija, Jupiter holdja, amik kiszorultak a legnépszerűbb filmek tizes listájáról. Minden alkotó több titulust vállalt a filmben, mert – a második részhez hasonlóan – nem kaptak filmalapos támogatást. És mivel kevés pénzből készült, a bemutató után nyereséges lett. 

A most mozikba került második rész történetét már nem a blogból merítette Martin Csaba, egy új folytatást írtak Bihari Viki élete alapján, így a főszereplő blogot ír, és filmet szeretne forgatni belőle, az új szereplők pedig a blogolvasók, munkatársak és a filmes szakmában dolgozók lettek, főszerepben pedig megint a szingliség és annak elkerülése van. Az új szerelmi szálak egy kollégával (Kamarás Iván) és egy titokzatos telefonálgatóval (Szabó Máté) bonyolódnak. A trailer itt látható.

Tékasztorik 2 előzetes