Martin Scorsese legújabb filmje lehet az első westernje

2020.02.19. 12:03

A rendező már több éve tervezi, hogy Leonardo DiCaprióval közösen filmre viszi a David Grann újságíró Killers of the Flowers Moon című dokumentumregényét. A kötet Magyarországon Megfojtott virágok címmel jelent meg, és egy gyilkosságsorozatot dolgoz fel, ami az 1920-as években történt Oklahomában. Ekkor találtak olajat az egyik indián törzs területén, és kezdetben úgy tűnt, hogy sikerül megegyezni velük, csakhogy a megállapodás után különös gyilkosságsorozat kezdődött, az áldozatok mind a törzs tagjai közül kerültek ki.

A filmet, amit várhatóan 2021-ben mutatnak be, idén márciusban kezdik el forgatni, és DiCaprio mellett az egyik főszerepet Scorsese másik kedvenc színésze, Robert De Niro játssza majd. Van, amiben az ismert filmes viszont eltér majd a megszokottól, ez pedig a műfaj, a francia Premiernek adott interjújában ugyanis azt nyilatkozta, hogy valószínűleg a western irányába mozdulnak el, ez pedig egy ismeretlen terület a számára, korábban ugyanis nem rendezett ilyen filmet. 

A történet 1921-ben, illetve 1922-ben játszódik Oklahomában, és akkor még voltak cowboyok. Persze már megjelentek az első autók, de volt, aki még lóval közlekedett... Akkoriban ha megöltél egy kutyát, sokkal nagyobb esélye volt annak, hogy börtönbe kerülsz, mint annak, hogy rács mögé dugnak egy indián meggyilkolásáért.

A rendező hozzátette, érdekes belegondolni, hogyan jutottunk el eddig, milyen történelmi előzményei voltak ennek.

Scorsese a Netflix által felkarolt Az ír után ezzel a filmmel visszatér a nagy, hollywoodi stúdiók világába, a Paramount Pictures 2019 nyarán jelezte, hogy igényt tart a projektre.