Visszatér a gyilkos, akinek nem szabad kimondani a nevét

2020.02.28. 08:46

A legendás gyilkológép, Kampókéz közel 28 év után visszatér Chicagóba, hogy felkaszaboljon pár fiatalt. Készül 2020-ra az 1992-es Kampókéz (avagy Candyman) folytatása, amiben ugyanúgy van vér, sikítás és darázs, csak az emberek lettek kicsit mások.

Pontosabban nem a 2020-as Candyman lesz a Kampókéz-filmek igazi folytatása, az eredeti szériának van ugyanis 2. és 3. része is az 1990-es évekből. Az idei film inkább afféle átdolgozott folytatás, a legenda továbbgondolása, vagy ahogy a film adatlapján nevezik, "spirituális folytatása" az eredeti szériának. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem igazán tudni, az előzetes alapján maximum annyit, hogy most nyomozgató egyetemista helyett chicagói fiatalok mondják ki kampókéz nevét ötször a tükör előtt:

A történet önmagában egyébként annyi, hogy Kampókéz megjelenik a hátad mögött, ha a tükör előtt állva ötször kimondod a nevét – de mivel ez csak egy helyi legenda, ezért senki nem hiszi el, hogy a kegyetlen gyilkos valóban létezik, és nyugodtan szórakozgatnak néha a megidézésével. Aztán persze kiderül, hogy mégis létezik, és sorra szedni kezdi áldozatait.

Az új filmet a mindössze 29 éves Nia DaCosta rendezi (korábban volt egy filmje Little Woods címen), a főbb szerepeket pedig Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman) és Teyonah Parris (Chi-Raq) játssza majd. A Candyman június 11-én érkezik a magyar mozikba.