A második világháborúval tér vissza Tom Hanks

2020.03.06. 10:19

A második világháború elején egy szövetségesekből álló nemzetközi konvoj elindul náci tengeralattjárók levadászására az idén megjelenő háborús filmben, a Greyhoundban. Az amerikai csapat parancsnokát ráadásul nem más játssza, mint a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks. 

A film az előzetes szerint a világháború igaz történésein alapuló izgalmas vadászatról szól amerikai hajók és náci tengeralattjárók között. Kik nyerhetnek: azok, akik a víz alatt, vagy azok, akik fölötte vannak? Hogyan boldogul tengerészcsapatának vezetésével az első háborús küldetésén a parancsnok?

A Greyhound az 1955-ös C. S. Forester regényből, a The Good Shepherdből készült. A brit Forester egyébként a második világháború alatt az Amerikai Egyesült Államokban élt, ahol folyamatosan kampányolt azért, hogy az USA csatlakozzon a szövetséges hatalmakhoz. 

A filmet Aaron Schneider (A temetésem szervezem) rendezi, a forgatókönyvet maga a film főszereplője, Tom Hanks írta. A Greyhoundot Magyarországon várhatóan május 7-én mutatják be.