Fekete Özvegy, Feketébb Özvegy, Még Feketébb Özvegy

Screenshot (92).png
2020.03.09. 18:09 Módosítva: 2020.03.09. 22:32

Nem árulok el nagy titkot azzal, ha leírom, hogy a részben Budapesten forgatott új Marvel-film nem a viccesebb képregényfilmek táborát erősíti. Jó, aki ismeri a karaktert, az eddig is tudta, hogy az orosz kém(?)nő, Natasa Romanov múltjában voltak homályos foltok, és biztos van valami bővebb oka is az állandó savanyú, humortalan létnek. Hát, az előzetest elnézve valahol megértem.

Az ifjú Natasát a Vörös Szobában képezték ki fekete bőrlatexkevlárruhás bosszúállóvá, és ha már itt tartunk, nem ő az egyetlen Fekete Özvegy, de nem ám. Na mármost a filmben szerepel majd a Taskmaster (Kiképző) nevű karakter is, aki egy faszi, és az a nagy truváj benne, hogy villámgyorsan leutánoz bárkit, a harcstílustól a fülvakarásig, ami acélos izmaival párosulva elég kemény ellenféllé teszi. A Kiképző a Vörös Szoba einstandolásával az ott gyártás alatt levő Fekete Özvegyeket akarat nélküli, irányítható bábokká teszi, és saját(?) agendájának hajszolására használja.

És igen, ez egy ennyire primitív üzenetnek tűnik a férfiak kizsákmányolják a nőket témakörből.

A Kiképző aztán embereire akad, amikor nekiesik a Red Guardian, és Natasa mellett még két Özvegy. Szereplők: Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour, William Hurt, Ray Winstone és Rachel Weisz, azaz folytatódik a Marvel „nálunk minden filmben van legalább egy Oscar-jelölt új szereplő” trendje. Bemutató: május 1.