Los Angelesben is bezárnak a mozik, bárok és rendezvényhelyszínek

2020.03.16. 09:37

Bill de Blasio, New York polgármestere vasárnap bejelentette, hogy bezárnak a szórakozóhelyek, színházak és bárok, példáját követte Los Angeles polgármestere, Eric Garcetti is. Garcetti a Facebookon tudatta városa lakosságával, hogy március 31-ig ezek a helyek biztosan nem lesznek a nyitva, és az edzőtermek sem.

Az éttermek továbbra is nyitva tarthatnak, de vendégeket nem fogadhatnak, csak kiszállításra vagy elvitelre adhatnak ki ételt. Az élelmiszerboltokat és gyógyszertárakat nem érintik a korlátozások. Amennyiben pedig a helyzet indokolja, a fent említett helyszíneknek március után is zárva kell maradniuk.

A Variety szerint az Egyesült Államokban a mozik látogatottsága jelentősen visszaesett, utoljára 22 évvel ezelőtt voltak ilyen alacsonyak a számok. Azokban a filmszínházakban, amelyek még nyitva tarthatnak, számos intézkedést vezettek be, hogy valamelyest meggátolják a koronavírus terjedését, vagyis folyamatosan fertőtlenítenek, korlátozzák, hogy egyszerre hányan lehetnek a nézőtéren, és a nézőknek kellő távolságban kell ülniük egymástól.

Az utóbbi pár hétben egyébként több film bemutatóját is elhalasztották. Az élőszereplős Mulán-filmet például március 27-én mutatták volna be, de a Disney közlése szerint eltolják a premiert a koronavírus miatt, a Universal pedig úgy döntött, egy évvel elhalasztják a Halálos iramban 9 bemutatóját. De a listát tovább lehet folytatni, a Paramount Pictures ugyancsak bejelentette be, hogy Hang nélkül 2. című horrorjának forgalmazását, amelyet március 18-tól játszottak volna a mozik, határozatlan időre elhalasztja. Hasonlóképpen elhalasztották áprilisról novemberre az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni premierjét, és a Sony félig élőszereplős, félig animációs filmje, a Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő tavaszra tervezett premierje is csúszik öt hónapot.