Spielberg és több másik filmes is adakozott, hogy segítsék a járvány alatt Los Angelest

2020.03.30. 12:50

A filmipar nagyjai, Bob Iger, Steven Spielberg és Jeffrey Katzenberg is pénzt adományozott Los Angelesnek, jelentette be a polgármester, Eric Garcetti a Deadline szerint.

Steven Spielberg
Steven Spielberg
Fotó: Dave J Hogan / Getty Images Hungary

A polgármester vasárnap adott tájékoztatást a város adatairól, Los Angelesben összesen 2136 diagnosztizált koronavírusos esetről, illetve 37 halálos kimenetelről tudnak.

Ma számos felajánlást kaptunk fejenként fél millió dollár értékben, amiket Willow Bay és Bob Iger, Marilyn és Jeffrey Katzenberg, Kate Capshaw és Steven Spielberg, Ellen Bronfman Hauptman és Andrew Hauptman, Meg Whitman és Griffith Harsh, valamint Casey és Laura Wasserman ajánlottak fel

– nyilatkozta Garcetti, majd hozzátette: az így összegyűlt 3 millió dollár nagy segítség nekik a kitűzött 25 millió dolláros cél elérésében. A támogatásból

  • az egészségügyi dolgozókat szeretnék segíteni gyermekeik gondozásában
  • az idősebbek étkeztetését tervezik megoldani
  • a rászorulókat segítenék abban, hogy ételhez jussanak és tudják fizetni számláikat

Az Egyesült Államokban szombat estére haladta meg a kétezret az új típusú koronavírusos megbetegedés halálos áldozatainak száma. New Yorkban található  a diagnosztizált fertőzések csaknem fele, ezt követően Washington, New Jersey és Kalifornia államban (itt található Los Angeles) van a legtöbb regisztrált fertőzés. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!