Félbemaradt a forgatás, világháborús díszlet maradt a párizsi utcákon

2020-03-25T143404Z 1914265435 RC22RF9QUD1D RTRMADP 3 HEALTH-CORO
2020.03.30. 22:22

Amikor Franciaországban életbe léptek a járvány terjedését csökkentő rendelkezések, és ott is bedurrant a kijárási korlátozás, akkor minden forgatás alatt lévő film díszletét ott kellett hagyni úgy, ahogy csak állt. Így történhetett meg, hogy Párizs északi részén a Montmartre két utcájában még mindig 1942-t írnak, ugyanis akkor játszódik az Adieu Monsieur Haffmann című film, aminek a munkálatait félbe kellett hagyni.

A Rue Berthe és a Rue Androuet kirakatai úgy néznek ki, mintha majdnem 80 évvel ezelőtt dekorálták volna ki őket, ugyanúgy a falakon maradtak a hitelesség érdekeit szolgáló, kommunistaellenes plakátok és német nyelvű feliratok, többek között olyanok, amik áruhiányról vagy kijárási tilalomról szólnak. A díszletet múlt héten kellett volna lebontani. Egy ott élő brit egyetemi előadó szerint nagyon furcsa a helyzet, hogy a német feliratok mellett kell a rendőrségnek bemutatni az ember kijárási engedélyét.

Az Adieu Monsieur Haffmann című film egy díjnyertes színdarab adaptációja, a történet Joseph Haffmannról szól, egy zsidó származású ékszerészről, akinek a pincében kell bujkálni, miközben a náci katonák elfoglalják Párizst. A fekete komédiát Fred Cayavé rendezi, a főszereplőt Daniel Auteuil alakítja.

(Guardian)

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!