A világból semmi nem maradt, mindenki a zombiktól retteg

2020.04.03. 15:03

A lehető legjobbkor, a koronavírus-járvány kellős közepén jelent meg a dél-koreai zombifilm, a Vonat Busanba – Zombi expressz második részének előzetese egy kihalt, magára hagyatott világról, ahol már semmi más nincs, csak a rettegés.

busan2

A mindössze 8,5 millió dollárnak megfelelő összegből készült, 2016-os dél-korai zombifilm, a Vonat Busanba világszerte elképesztően jól teljesített, és 92 millió dolláros bevétellel zárt a mozikban; nem csoda, hogy elkészült a folytatása is.

Yeon Sang-Ho filmjének folytatása a Peninsula (Félsziget) címet kapta, és négy évvel az első film és a zombiapokalipszis után játszódik, a teljesen (szó szerint) kihalt Dél-Koreában, ahol alig maradt pár túlélő, minden tele van viszont zombikkal, és az egyetlen cél a túlélés. Meg mondjuk a zombi-ember gladiátorküzdelmek megnyerése.

A filmet Dél-Koreában már a nyáron be tervezik mutatni, aztán hogy a valódi világjárvány miatt ez megvalósulhat-e, az majd kiderül. Nemzetközi premierdátum még nincs kitűzve, ahogy magyar bemutató sem.

Ne maradjon le semmiről!

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!