Majdnem húsz évig készült, végül moziba se kerül

2020.04.17. 09:33

Június 12-én kerül fel a Disney streamingoldalára, a Disney+-ra az Artemis Fowl című kalandfilm, amit a tervek szerint idén júniusban mutattak volna be a mozikban.

A film első előzetese 2018 novemberében jelent meg, a most közzétett, friss trélerrel a streamingpremiert jelentették be.

Az Artemis Fowl Eoin Colfer azonos című könyvsorozatából készült, a filmet Kenneth Branagh (Sok hűhő semmiért, Thor) rendezte, a főszerepekben olyanok tűnnek fel, mint Colin Farrell, Judi Dench vagy Josh Gad. A főszerepet Ferdia Shaw játssza.

A film (és az első könyv) egy több évszázados hagyományokkal rendelkező bűnöződinasztia legifjabb tagjaként mutatja be a 12 éves Artemis Fowlt, aki elrabol egy tündért, hogy aztán váltságdíjat követeljen érte, majd persze beindul a kalamajka. A forgatókönyvet egyébként annak idején arra a Michael Goldenbergre bízták, aki a Harry Potter és a Főnix rendje című Potter-regényt adaptálta.

"A Disney is Harry Pottert akar magának" – írtuk még 2013-ban, amikor kiderült, hogy a Disney filmet akar készíteni Colfer regénysorozatából. Valójában azonban már akkor felmerült, hogy film szülessen a könyvsorozat első darabjából, amikor a 2001-es első kötet, a Tündérekkel életre-halálra a boltokba került. Közel húsz évig kellett várni az első megfilmesítésre, amit aztán végül a koronavírus miatt meg sem lehet nézni moziban.

A Disney+ jelenleg még nem elérhető Magyarországon, de az Egyesült Királyságban már igen, az ott hozzáférhető tartalom alapján írtunk róla cikket.