Ingyen nézhető lesz a Csinibaba, A tanú, a Moszkva tér és még 17 vígjáték

2020.04.29. 12:39

Nyolc évtized húsz magyar vígjátékát teszi ingyenesen elérhetővé online a Nemzeti Filmintézet (NFI) a magyar film napja alkalmából csütörtöktől 10 napon át a magyarfilmnapja.hu oldalon – közölte az NFI szerdán az MTI-vel.

csinibaba

Május 10-ig ingyenesen elérhető lesz többek között a Hyppolit, a lakáj, a Meseautó, minden idők legnézettebb magyar filmje, a Mágnás Miska, a Liliomfi, a Mici néni két élete, a Roncsfilm és A legényanya című vígjáték is. Teljeskörűen felújítva és digitalizálva lesz látható a szocializmus szimbólumává vált A tanú, a 90-es évek egyik legnagyobb közönségsikere, a Csinibaba és a Moszkva tér című generációs kultfilm is.

Mint írják, az NFI Filmarchívum munkatársai a magyar film különféle korszakaiból, nyolc évtized kiemelkedő magyar vígjátékaiból válogattak.

2018 óta ünneplik április 30-án A magyar film napját, mert ezen a napon mutatták be 1901-ben A táncz című első magyar filmet, Zsitkovszky Béla rendezésében. A húsz film pontos listáját még nem közölte a filmintézet, az csütörtökön lesz nyilvános.

Ne maradjon le semmiről!