Apu meghalt a szeptember 11-i terrortámadásban, szabad már viccelni ezzel?

32919940 6046b3070a64006b9c096b95ef7b6b55 o
2020.05.08. 11:52 Módosítva: 2020.05.08. 14:13

A fanyar komédiák királya, Judd Apatow (Felkoppintva, 40 éves szűz) szerint mindenképpen lehet. Megjelent a Staten Island királyának előzetese. A Universalnak annyira bejött, hogy a járvány miatt online mutatják be a filmjeiket, ezt a produkciót már meg sem próbálják moziba küldeni.

A Staten Island királyára több lap egyszerűen csak „nyári komédiaként” hivatkozik, de azért nem ennyire egyértelmű a helyzet: Judd Apatow filmjének alapja, hogy a főszereplő srác tűzoltó apja meghalt a szeptember 11-i terrortámadások során, amikor ő hétéves volt, és azóta sem tudta túltenni magát a gyászon – ráadásul mindez részben igaz történet, amely a főszereplő, a Saturday Night Live komikusaként ismert Pete Davidson saját életén alapul.

A sztori szerint a felnőni képtelen, rettenetes tetoválásokat készítő, az anyja nyakán éldegélő srác akkor kényszerül végre valamiféle szembenézésre a gyásszal és a saját életével, amikor az anyja 17 év után újra randizni kezd, ráadásul megint egy tűzoltóval. Persze a hangvétel azért vígjátékinak tűnik az előzetes alapján.

A filmben elég nagy nevek szerepelnek: az Oscar-díjas Marisa Tomei, Steve Buscemi, Bill Burr, a neves standupos, vagy az apja filmjei mellett az Eufóriából és a Hollywood című új Netflix-sorozatból is ismert Maude Apatow. Sőt, Timothée Chalamet testvére, Pauline is.

A filmet a Universal stúdió nem küldi moziba, június 12-től a neten lesz megvásárolható. A Universal lépése komoly vihart generált a filmszakmában: miután a Trollok a világ körül című animációs filmmel a járvány miatt mozipremier nélkül is lényegében ugyanannyit kerestek, mint anno az első résszel, kijelentették, hogy a mozik újranyitása után is lesznek majd hasonló lépéseik, ami miatt viszont a világ legnagyobb mozilánca közölte, hogy akkor ők a jövőben soha, egyetlen mozijukban sem fognak egyetlen Universal-filmet sem vetíteni.

Az Index kérdésére mindenesetre a magyar forgalmazó, a UIP azt mondta: itthon tervezik a mozipremiert, de még nincs konkrét dátum.

Ne maradjon le semmiről!