A harmadik világháborút magyarul is meg kell akadályozni

2020.06.03. 04:56

Már eddig is szinte mitikus magasságokba kerül a bemutatás előtt egy-egy olyan film, amit Christopher Nolan rendezett, de ezt most duplán igaz a Tenetre. Ez lehet ugyanis az a szuperprodukció, ami visszacsábíthatja az embereket a moziba, a közvélekedés szerint ugyanis a Warner Brothers tartani szeretné a júliusi premiert, hiába nincsen konkrét dátum az új előzeteseken, a stúdió valószínűleg nem szeretné eltolni, Nolan pedig inkább vágná le a fél karját, mint hogy előbb lehessen az új alkotását az iTunes-on megvenni, mint a lehető legnagyobb vásznon, moziban megnézni

Ami az előzeteseket látva érthető, mert ha még mindig nem is teljesen értjük, hogy miről fog szólni a Tenet (idővisszafordítás? harmadik világháború? divatbemutató öltönyökkel?), az egészen biztos, hogy a vizualitása Nolanhoz méltóan elképesztően nagyszabású lesz. A rendező eddig sem fukarkodott a kézzelfogható effektekkel a korábbi filmjeiben, de a Tenethez állítólag egy komplett Boeing 747-est is tönkrevágott.

Mindenesetre megérkezett hozzá az új előzetes magyar szinkronos változata, amivel ugyan nem jutunk sokkal közelebb a megoldáshoz, de legalább magyarul szólalnak meg a szereplők. Az élen John David Washington, aki két évvel ezelőtt a Csuklyások című Oscar-díjas Spike Lee-filmmel már megmutatta, hogy örökölt bőven az édesapja, Denzel Washington génjeiből.

A filmben felbukkan Washington mellett Robert Pattinson, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Elizabeth Debicki és a Nolan-filmek szinte állandó szereplője, Michael Caine. Ahogy az előzetesben is írják: hamarosan a mozikban.