Irtózatosan fárasztónak tűnik a Bill és Ted 3, de nem a jó értelemben

2020.06.09. 16:12

Megjelent a Bill és Ted zseniális kalandja című, 1989-es film és az 1991-es Bill és Ted haláli túrája folytatása, a Bill & Ted Face the Music előzetese, amelyben Keanu Reeves és Alex Winter természetesen már nem kamaszokat, hanem családapákat játszanak. És ami pont annyira kínosnak tűnik a rövid betekintés alapján, mintha családapák próbálnának a bulizó kamaszok nyelvén beszélni.

bill-ted

 A Bill és Ted 3 angol címe lefordíthatatlan szójáték, mert a "face the music" szó szerint olvasva ugyan azt jelentené, hogy szembesülni a zenével, de a kifejezés valójában arra utal, amikor valaki szembesül tettei kellemetlen következményével. És az előzetes alapján épp erről fog szólni a film: hogy Billnek és Tednek meg kellett volna írniuk azt a slágert, ami megmenti az emberiséget, de mivel bénák, ezt elmulasztották megtenni, úgyhogy most aggasztóan kevés idejük van, hogy pótolják a hiányosságukat. Erre pedig azt a megoldást találják ki, hogy elutaznak a jövőbe, amikor ez a bizonyos dal már megszületett, és ellopják saját maguktól.

Hogy az ötvenes főszereplők "gyerünk, haversrác, csapassuk a partikázást"-jellegű mondatokkal próbálnak bénán menőnek tűnni, az lehetne nagyon vicces rengeteg színészi lelkesedéssel és elképesztő adag iróniával, de a trailer épp azért aggasztó, mert úgy tűnik belőle, hogy pont ezek hiányoznak a filmből – persze mindig ott a remény, hogy csak a trailert vágták össze rosszul.

A Bill és Ted első részének sztorija az volt, hogy a két kamasz bukásra állt történelemből, márpedig ha így lesz, Tednek büntetésből Alaszkába kell mennie, így nem tudnak együtt zenekart alapítani. Hogy felfogjanak végre legalább annyit a múltból, amennyi a ketteshez kell, egy jövőből érkező látogató révén időutazásba kezdenek, és személyesen nézik végig mindazt, ami a törikönyvben szerepel. A másik részben már a Pokolba és a Mennybe látogattak, ahol Ördöggel és Istennel, meg a húsvéti nyuszival és Einsteinnel találkoztak.

A harmadik rész premierjének dátumára az IMDb-n még mindig a rég kitűzött 2020. augusztus 21. szerepel, de a trailer egyelőre csak annyit mond, "2020 nyarán".

Ne maradjon le semmiről!