Kristen Stewart fogja Diana hercegnőt játszani a Spencerben

2020.06.17. 23:06

Kristen Stewart kapta meg Diana hercegnő szerepét Pablo Larraín chilei rendező filmjében, amely wales-i hercegnő életének azt a sorsdöntő hétvégéjét dolgozza fel, amikor eldöntötte, hogy a házassága Károly herceggel menthetetlen.

Mind úgy nőttünk fel, legalábbis az én generációm, hogy tündérmeséket olvastunk. Ezekben rendszerint jön a herceg, és megtalálja a hercegnőt, feleségül kéri, és végül ő lesz a királyné. Ilyen egy tündérmese. Amikor valaki eldönti, hogy nem lesz királyné, és azt mondja, inkább elmegyek, és önmagam leszek, az nagy döntés, feje tetejére állítja a tündérmesét. Ez ennek a filmnek a lényege

– magyarázta a rendező.

Larraín szerint Stewart tökéletes választás a szerepre, mivel egyszerre törékeny és titokzatos. "Biztos vagyok benne, hogy az alakítása egyszerre lesz lenyűgöző és érdekfeszítő" – tette hozzá.

A chilei rendező eddigi legnagyobb sikere a 2016-os Jackie című film volt, amely Jackie Kennedy-Onassis, John F. Kennedy amerikai elnök feleségének életét dolgozta fel. A főszereplőjét, Natalie Portmant az alakításáért Oscar-díjra is jelölték. Larrain 2012-ben a Pinochet-rendszer bukásáról szóló No című filmmel már begyűjtött egy jelölést a legjobb külföldi film Oscarjára. Szívesen dolgoz fel 20. századi történelmi témákat, többek között készített már fimet Pablo Neruda chilei költőről is.

A Spencer című drámát a virtuális Cannes-i filmfesztiválon mutatják be 2021 elején.  

(Guardian)