Itt az első részlet Az Igazság Ligája rendezői változatából

2020.06.18. 19:04

Megérkezett az első ízelítő Az Igazság Ligája rendezői változatából, ami 2021-ben fog debütálni az HBO Max nevű streamingszolgáltatón.

Az elképzelések szerint a 2017-es Az Igazság Ligája lenne a DC-univerzum Bosszúállók-filmje, ami összehozza Supermant, Batmant, Wonder Womant, a Villámot, Aquamant és a Kiborgot. Ez meg is történt, és ugyan a film 600 millió dollárnál is nagyobb bevételt hozott, több probléma is volt körülötte. Először is az, hogy 300 millió dollárba került. A legnagyobb viszont, hogy a hivatalos magyarázat szerint a lánya öngyilkossága miatt ki kellett szállnia a rendezői székből Zach Snydernek (Az acélember, Batman Superman ellen), helyette pedig a stúdió Joss Whedont (Bosszúállók 1-2.) kérte fel, hogy fejezze be a filmet.

Habár az anyagi siker megvolt, a DC a pletykák szerint nem volt teljesen elégedett a szürke, komor vonulattal, amit Snyder eddig képviselt ezekben a filmekben, és az utána következő Shazam! és az Aquaman már egy sokkal színesebb, viccesebb világot képviselt. De Az Igazság Ligája után elterjedt a hír, hogy létezik egy sokkal sötétebb változat a filmből, azaz Whedon nemcsak befejezte, hanem át is alakította a filmet. A DC-rajongók pedig követelték, hogy jelenjen meg a legendás Snyder-vágat, és elindult a kampány a #ReleaseTheSnyderCut nevű hashtaggel.

Az HBO pedig meghallgatta az imákat, ugyanis az új, HBO Max nevű streamingszolgáltatásuk zászlóshajója lesz 2021-ben ez a verzió, amiből most a rendező jóvoltából meg lehet nézni az első részletet. A részletben Wonder Woman látható, ahogy felfedez egy, a DC-univerzum óriási gonoszát, Darkseidet ábrázoló falfestményt, és utána láthatjuk pár pillanatra Darkseid roppant nagy hadseregét. A részletet itt lehet megnézni:

Snyder a Twitteren azt írja, hogy a DC Fandome ideje alatt még több részletet is lehet majd látni, ez gyakorlatilag egy virtuális DC-bemutató lesz augusztus 22-én.

(Variety)