A hétvégén több budapesti mozi is kinyit

2020.06.19. 16:08

Június 20-án szombaton újra kinyit Mi Mozink hálózathoz tartozó Lurdy Mozi, az Eurocenter és a tatabányai Vértes Center Mozi. Mivel a koronavírus-járvány miatt nem voltak új bemutatók, ezért olyan filmek kerülnek fel a műsorra, amik a kijárási korlátozások bevezetése miatt három hónappal ezelőtt beragadtak. Ezen a napon nyit a Sugár Mozi is.

Június 25-én, csütörtökön nyitnak Budapest Film Zrt. mozijai, vagyis a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino Cafe és a Corvin mozi. A hivatalos közlemény szerint a járványhelyzet utáni első műsorhét programja június 22-én, hétfőn kerül fel az artmozi.hu-ra és a mozik honlapjára, az internetes jegyelővétel is innentől indul. A Távmozi hétfő kivételével naponta egy előadásban vetít tovább.

Ugyancsak 25-én nyitja meg a kapuit a Cirko-Gejzír, itt az első műsorhéten az év elején bemutatott filmeket vetítik majd: többek között a Szex és pszichoanalízis, a Világpolgárok, az Isten létezik és a Petrunijának hívják lesz műsoron.

Ha pedig minden igaz, a Cinema City hálózathoz tartozó mozik július elején kezdik a vetítéseket.

Kormányinfón június 4-én jelentették be, hogy várhatóan június 16-án megszűnik a veszélyhelyzet, és ekkor újranyithatnak a kultúra március közepe óta zárva tartó színhelyei. Ugyan a veszélyhelyzetet valóban megszüntették, az erről szóló két rendeletben nem sok szó esett arról, hogy milyen feltételei vannak az újranyitásnak. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a június 18-i kormányinfón az Index kérdésére annyit mindenesetre elmondott, hogy színházban, moziban, múzeumban nem kell maszkot viselni, csak ott, ahol erre külön szabályozás vonatkozik, vagyis a tömegközlekedésben és az üzletekben.