Új animációs Star Wars-sorozat jön 2021-ben

2020.07.13. 21:08

Új animációs Star Wars-sorozat debütál 2021-ben a Disney Plus streamingszolgáltatáson – írja az MTI a Disney hétfői bejelentése alapján.

A Star Wars: The Bad Batch című sorozat egy különleges képességekkel rendelkező klónosztagot követ nyomon a klónháború utáni időszakban. A vezető producere Dave Filoni lesz, aki többek között a Star Wars – A klónok háborúja, illetve a Mandalorian című sorozatok több epizódját is jegyzi íróként, rendezőként és producerként.

Az új sorozat a nemrégiben véget ért Clone Wars spinoffja, amely szintén a Disney Pluson futott  írja a Verge. A Bad Batch (tükörfordításban nagyjából rossz sarzs/adag) a Clone Force 99 nevű egység beceneve, amiből már kitalálható, hogy róluk fog szólni az azonos című sorozat. Ezzel az egységgel először a Clone Wars utolsó évadának egyik epizódjában ismerkedhettünk meg.

A Star Wars-streaminguniverzuma szédületes ütemben tágul: bár még a másodikat se mutatták be, már készül a nagy sikerű Mandalorian harmadik évada, és közben további három sorozaton is dolgoznak. Az egyikben Ewan McGregor visszatér Obi-Wan Kenobi szerepéhez; a másikban Diego Luna ölti magára újra Cassian Andor karakterét; a harmadik pedig egy másik idősíkban fog játszódni, mint a korábbi Star Wars-filmek, és női karakterekre fog fókuszálni. Ez utóbbinak az egyik alkotója Leslye Headland lesz, a Netflix Végtelen matrjoska című sorozatának forgatókönyvírója.

A tavaly novemberben indított Disney Plusnak már több mint 50 millió előfizetője volt áprilisban.  • Tippek
  • Árfolyam