Bekerült a velencei filmfesztivál versenyprogramjába Mundruczó Kornél új filmje

2020.07.28. 12:30

Az idei, 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába került Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmje. Így a fesztiválon lesz a rendező első külföldi gyártású, angol nyelvű alkotásának világpremierje is – közölte a produkció.

A film főbb szerepeiben Vanessa Kirby (A Korona) és Shia LeBeouf (Transformers) játszanak, míg a további szerepekben többek között az Oscar-díjas Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Schleizinger, Benny Safdie és Sarah Snook is láthatóak.

A filmes és színházi munkáival világszerte elismert Mundruczó Kornél hetedik nagyjátékfilmje egy tragikus otthonszülés következményeinek történetét meséli el Bostonban. Miközben a fiatal édesanya (Vanessa Kirby) gyásza egész családját megrázza, a nő saját utat választ, amely során nemcsak megtanul együtt élni a veszteségével, de képessé is válik a továbblépésre. Mundruczó Kornél és alkotótársa, Wéber Kata saját bevallása szerint ez az eddigi legszemélyesebb filmjük.

A film forgatókönyve Wéber Kata munkája, melyet saját, többszörösen díjazott színdarabja alapján írt. Wéber Kata, a Fehér isten és a Jupiter holdja című filmek, valamint számos színházi előadás során már közreműködött Mundruczóval, ezt a munkát is közösen jegyzik. A vágást a rendezővel ötödik alkalommal együttműködő Jancsó Dávid jegyzi, míg új alkotótársakat is megismerhetünk, a norvég Benjamin Loeb operatőr, a kanadai Sylvain Lemaitre látványtervező, illetve a világhírű, Oscar-díjas zeneszerző, Howard Shore személyében.

A Pieces of a Woman című film az amerikai-kanadai Bron Studios gyártásában a hazai Proton Cinema (Petrányi Viktória Executive Producer) közreműködésével készült. A film vezető producerei Kevin Turen és Ashley Levinson (Eufória), valamint Aaron Ryder (Arrival, Donnie Darko).

A 31 napos forgatás fő helyszínéül a kanadai Montreal szolgált, amely alkalmat adott helyi illetőségű Arcade Fire zenekarnak, hogy egy megjelenés erejéig és egy saját dalt dedikálva csatlakozzon az alkotógárdához. A forgatás során az alkotóknak és a stábnak olyan megpróbáltatásokkal kellett megküzdeniük, mint a viszontagságos téli időjárás vagy a koronavírus-járvány által okozott nehézségek – írja a produkció közleménye.

A tervek szerint a filmet Magyarországon is hamarosan bemutatják.