Tíz nap múlva mozikban a Nagykarácsony

2021.11.17. 08:39
A romantikus vígjátékban Szabó Kimmel Tamás egy Szabó Kimmel Tamás nevű filmsztárt alakít, aki nem kevés bonyodalmat okoz a főhősnek.

November 25-én kerül a mozikba Tiszeker Dániel (#Sohavégetnemérős) második nagyjátékfilmje, a Nagykarácsony című romantikus vígjáték. A film főhőse Arnold (Ötvös András), a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek romantikus lánykérése balul sül el. Szerencsére az első magyar karácsonyi filmben azonban bármilyen csoda megtörténhet és látszólag össze nem illő párok is egymásra találhatnak.

A filmben harminc hivatásos tűzoltó és több mint hatvan színész dolgozott. Szabó Kimmel Tamásnak egészen rendhagyó szerep jutott, hiszen a színész egy Szabó Kimmel Tamás nevű filmsztárt alakít. Nem elég, hogy elcsavarja a főhős tűzoltó (Ötvös András) barátnője (Rujder Vivien) fejét, a filmen belül a Csak egyszer égsz című – teljesen véletlenül tűzoltós - akciófilmben is felbukkan, ami természetesen igencsak csípi Arnold szemét.

Mindig nagy lehetőség, hálás helyzet egy színész életében, ha önmagáról beszélhet egy szerepben. Tiszeker Dániel Nagykarácsony című filmjében kétségtelenül a saját nevemmel szerepelek, de valójában nem önmagamat alakítom. Az a figura csak annyiban vagyok én, hogy egy színészt játszom. Ezt igyekszem is idézőjelbe tenni, így magamat, illetve a színészetet, mint szakmát kicsi eltúlzom. Egy ismert emberről sokan gondolhatják, hogy nagyképű, énközpontú és gátlástalan. Ez vígjátéki elemeket is magában rejt, ami remélem, izgalmas lesz a nézőknek! Bízom benne, hogy alakításommal sikerül majd néhány vidám pillanatot adnom a közönségnek.

– nyilatkozta Szabó Kimmel.

Arnoldnak bár nem idegen a veszély, a szokásosnál is nagyobb kockázatot vállal, mikor karácsony előtt meg akarja kérni a barátnője kezét. A romantikus esemény azonban katasztrófába torkollik: nem csak a szívét törik össze, hanem egy furcsa baleset hatására még tériszonyos is lesz. Talán mondani sem kell, hogy ez nem a legelőnyösebb tulajdonság akkor, ha az ember hivatásául a tűzoltó szakmát választja, így a hoppon maradt férfit egy karácsonyi vásárba száműzik tűzvédelmi ügyeletesnek.

Eleinte irtózik a vásártól és minden idegesíti, de a lelkes készülődés lassan rádöbbenti: nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen. Az első magyar karácsonyi filmben szerencsére bármilyen csoda megtörténhet: a tűzoltó legyűri félelmeit és a körülötte felbukkanó többi furcsa, látszólag össze nem illő pár is egymásra talál.

Tiszeker Dániel egyszerre szívet melengető, romantikus és humoros vígjátékában Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre, Szerednyey Béla és Mészáros Máté gondoskodnak a könnyed szórakozásról.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték forgatásán Tiszeker Dániel állandó munkatársaival dolgozott: Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel és Kálmán Eszter díszlettervezővel. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős írócsapata Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár írta. A zeneszerző Balázs Ádám, a film producerei Lévai Balázs és Osváth Gábor. A film november 25-én kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.