Tom Hanks elárulta, melyik filmjén szeretett legjobban dolgozni

2021.11.17. 16:32

Tom Hanks azért számít napjainkban is Hollywood egyik legkedveltebb színészének, mert a 65 éves sztár négy évtizedes karrierje alatt a legkülönbözőbb szerepekben villogtatta meg tehetségét. A Philadelphiában meleg ügyvédet alakítva drámázott, a Forrest Gumpban egy jószívű futóbolond bőrébe bújt, a Ryan közlegény megmentésében megjárta a második világháborút. Hanks épp olyan jól érezte magát a drámai filmekben, mint a könnyed vígjátékokban.

Csak a hab a tortán, hogy Tom Hanks még 2020-ban, jó pár filmmel a háta mögött is képes volt a megújulásra, hiszen a Netflixen bemutatott, A kapitány küldetése volt első westernje. Nemrég az Apple TV+-on a Finch című posztapokaliptikus sci-fiben egy robottal és egy kutyával kötött szívmelengető barátságot a többszörös Oscar-díjas legenda, aki a Pinokkió 2022-ben érkező feldolgozásában az öreg Gepettót alakítja majd.

Tom Hanks brutális és talán megismételhetetlen életművet épített fel eddigi pályafutása során. Éppen ezért is volt nehéz az a kérdés, amelyet feltettek neki a The Bill Simmons Podcastban, ahol arra kellett felelnie: ha a Forrest Gumpot nem mondhatja, melyik a három kedvenc filmje saját magától?

A sztár rögtön leszögezte, hogy nem nézőként szeretné minősíteni a filmjeit, inkább az alapján választana, hogy melyik három produkción szeretett legjobban dolgozni. Első helyen Hanks az 1992-ben bemutatott, Micsoda csapat! című sportfilmjét említette meg, amelyben még Madonna is szerepelt.

Egész nyáron baseballozhattam! Imádtam az egészet, ott volt velem az egész családom, egy kukoricamező közepén álló házban laktunk, esténként Burger Kingben vacsoráztunk. A mai napig emlegetjük azt az időszakot

– mesélte a színész.

Tom Hanks második helyen a Számkivetett című, hazánkban is közkedvelt filmet említette meg, amelynek felvételei olyanok voltak számára, mintha egy kalandregény elevenedett volna meg. A stáb az óceán közepén próbált használható anyagot forgatni, és a színész szerint minden nap izgalmas volt, amelyet a Fidzsi-szigeteken töltöttek.

A harmadik alkotás, amelyet Hanks megemlített a podcastban, és még épp hogy befért a Top 3-ba, sokakat meglephet. Bár a 2012-ben bemutatott, Wachowski testvérek által rendezett Felhőatlasz minden idők egyik legdrágább független filmje volt, megosztó fogadtatásra talált. Voltak olyan kritikusok, akik az év legjobb filmjének nevezték, míg mások szerint 2012-ben nem készült ennél rosszabb egész estés mozi.

A Felhőatlaszon mindenki imádott dolgozni, és reménykedtünk a film sikerében. Forgattunk Berlinben, Mallorcán, Drezdában, és emlékeim szerint talán Düsseldorfban és Frankfurtban is. Ez volt az első alkalom, hogy Németországban dolgoztam, és imádtam, hogy körülvett a történelem. Emellett a stáb hatalmas volt, teli csupaszív, fantasztikus emberekkel, akik mindent beleadtak a projektbe

– tette hozzá Tom Hanks.

A színészről kevesen tudják, hogy a régi idők megszállottja, egyik hobbija az írógépgyűjtés. Tom Hanks amellett hogy még mindig gőzerővel dolgozik új filmjein, könyvet is írt. A Különleges karakterek 17 novellából áll, amelynek mindegyikében valahogy megjelenik a sztár nagy szerelme, a mechanikus írógép.