Idén már másodszor tört ki a botrány a Netflix sorozata miatt

2021.11.29. 14:36

A világ ura: Kinyilatkoztatás nyáron érkezett meg a Netflixre. A széria az 1983-tól 1985-ig vetített He-Man – A világ ura című kultsorozat folytatása. A főszereplő, Adam herceg egy vézna fickó, de ha a szükség úgy hozza, egy varázslatos kard és a Szürke Koponya hatalmának segítségével He-Manné, brutális fizikummal rendelkező hőssé alakul.

A produkció legelső epizódja váratlanul padlóra küldte a nézőket, amelyben He-Man és a számos internetes mémben látott Skeletor a végsőkig megküzdött. Az összecsapás azzal zárult, hogy mindketten meghaltak. A húzás nagyjából olyan volt, mintha az első Csillagok háborújában mind Luke Skywalker, mind pedig Darth Vader fűbe harapott volna, és nélkülük zajlott volna tovább a lázadók és a Birodalom közötti hatalomharc.

A Netflix sorozatának első öt epizódja olyan szinten felhúzta a közönséget, hogy a mai napig a Rotten Tomatoes oldalán mindössze 45 százalékon áll A világ ura: Kinyilatkoztatás, és az IMDb-n sem sokkal jobb a helyzet, ahol 5,2 pontot kapott a nyolcvanas évekbeli rajzfilmsorozat merész folytatása. Az évad első felében leginkább a női karakterek kerültek előtérbe, ami miatt azzal vádolták meg a készítőt, hogy erőlteti a feminizmust, és különben is, He-Man nélkül kit érdekel a széria egyáltalán?

Kevin Smith, A világ ura: Kinyilatkoztatás alkotója ekkor azt nyilatkozta:

Mindent, amit el lehet képzelni, rám fogtak. Volt, aki azt mondta, túlságosan felvilágosult ez a széria. Jól van, de akkor tessék megnézni az eredetit, az is megelőzte a korát. Ha valaki nem emlékszik rá, nyugodtan újrázhatja, merthogy a He-Man – A világ ura is teli volt női karakterekkel. He-Man ráadásul akkor se volt ott minden epizódban, hogy megmentse a világot, előfordult, hogy a barátain múlt a dolog!

November 23-án azonban, amikor a produkció első szezonjának második fele is kijött, egy másik tábor erősödött fel. Azoké, akik a türelmetlen nézőket kárhoztatták amiatt, hogy nem voltak képesek kivárni mind a tíz epizód premierjét. Merthogy a folytatásban már nem volt olyan rész, ahol ne bukkant volna fel He-Man és Skeletor, a két ősellenség ismét központi szerepbe került.

Volt olyan néző, aki azt írta, egyeseknek sokkoló lehet, hogy egy sorozatban a szereplők története egy bizonyos ívet ír le:

Más úgy fogalmazott Twitteren, hogy a nyűgös rajongók sajnálhatják, ha elkaszálták A világ ura: Kinyilatkoztatást, mert hatalmas mókából maradnak ki:

De akad olyan is persze, aki továbbra is köti az ebet a karóhoz, és hazugnak nevezi Kevin Smithet:

Illetve rengetegen vannak, akik továbbra is minősíthetetlen stílusban küldik el melegebb éghajlatra a showrunnert; íme egy versenyző közülük:

A legnépszerűbb streamingszolgáltatón az elmúlt pár évben egyetlen animációs sorozat sem korbácsolta fel ennyire a kedélyeket. Kivéve talán a League of Legends világában játszódó Arcane-t, de az pozitívan. Kár, hogy A világ ura: Kinyilatkoztatásra a folyamatos balhék rányomják a bélyegüket, mert értékes sorozatról van szó, amelyben olyan sztárok működnek közre szinkronhangként, mint Mark Hamill, aki a gonosz Skeletorként szólal meg, illetve Lena Headey, aki a Trónok harca Cerseije után ezúttal egy gonosz boszorkány bőrébe bújik.

Az alkotó, Kevin Smith első sikereit a Shop-stop című filmmel aratta, később olyan produkciókon dolgozott, mint a Jay és Néma Bob visszavág, a Dogma vagy a Good Will Hunting.  • Tippek
  • Bankszámla