Fantasztikus filmek, amiket jövőre már moziban nézhetünk

Képernyőkép 2021-12-17 182921
2021.12.31. 20:02

A 2020-as év a világjárvány miatt szűk esztendő volt, ami a mozipremiereket illeti, és ennek jussát idén arattuk le. Ebben az évben cserébe mindent is megkaptunk, szinte lubickolhattunk a jobbnál jobb alkotásokban. Ha a pandémia nem kényszerít lakatot a mozitermek ajtajára, jövőre sem lesz ez másképp. Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere, de az előre beharangozott premierek nagy többsége szuperhősös vagy aprólékosan felépített fantasyvilágba kalauzol minket.

Kezdjük is rögtön egy olyan alkotással, aminek második részét már többször halasztották el, de még talán nem jártak úgy, mint a pásztorfiú, aki háromszor farkast kiáltott. Most utoljára még bizalmunkat helyezzük az érkező premier időpontjába. Ez nem más, mint az

Avatar 2.

A 2009-es Avatar folytatása James Cameron rendezésében az év végére ígéri premierjét, legalábbis amennyiben hihetünk az alkotóknak. Ugyanis a folytatást először 2014-re ígérték, amit később 2016-ra, 2017-re, 2018-ra, majd 2020-ra és 2021-re, végül 2022-re halasztottak. A paródiába illő halasztássorozat a legkülönbözőbb indokokkal csúszott ennyit, viszont szinte minden alkalommal megrebesgettek egy lehetséges folytatást. Így a kettőből három, végül négy új film ígéretét lengették be. Tehát a jelenlegi állás szerint 2022 decemberében érkezik a második, 2024-ben a harmadik (ennek felvételeivel állítólag már majdnem teljesen elkészültek), 2026-ban a negyedik, végül 2028-ban az ötödik Avatar-film. Mi egyelőre annak is örülnénk, ha már a második részt biztosra vehetnénk.

Batman

Michael Keaton csodás állkapocscsontja örökké beleivódott az emlékezetbe, Christian Bale hangja pedig egybeforrt a köpenyes igazságosztó karakterével. Ám a szerep Ben Affleckből Sad Afflecket csinált, és az ő alakításáról már csak a The Sound of Silence ugrik be mindenkinek. Most a vérszívószerepből vérszívójelmezbe bújtatott Robert Pattinson főszereplésével érkezik a legújabb, kreatívan a The Batman címre keresztelt film. De kell nekünk ennyi Batman-feldolgozás? Hát a DC eddig csepegtetett előzeteseit nézve igen. A denevérruhában önkényesen rendet teremtő karakterben több van, mint amit egy-két filmben ki lehet végezni. Matt Reeves rendezését tavaszra ígérik.

Doctor Strange az Őrület Multiverzumában

A 2016-os, Doktor Strange című film folytatását Sam Raimi rendezi, aki korábban már a Tobey Maguire-féle Pókember-filmsorozattal belekóstolt a szuperhősök világába. A történetről egyelőre nem lehet sokat tudni, viszont a cím már önmagában is beszédes. Az pedig külön izgalmas, hogy a film női főszereplője Elizabeth Olsen, aki Scarlet Witch megformálója. Az eddigi filmekben a két szereplő (Benedict Cumberbatch és Olsen) között nem nagyon volt interakció, viszont mind a karakterek, mind a színészek izgalmas dinamikát és történetszálat – azaz -szálakat – sejtetnek.

Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Fotó: Marvel Studios

Thor: Szerelem és mennydörgés

Ha már Marvel, következzen egy újabb ikonikus karakter történetének folytatása. A film egyik érdekessége, hogy Chris Hemsworth mellett a „kezdetleges” Thor-karakter nagy szerelme, a Natalie Portman által játszott Jane Foster is visszatér. Rendezőként pedig Taika Waititi bizonyíthatja, hogy van értelme a pénzen kívül újabb filmet forgatni a mennydörgés istenéről, bár a Ragnarök-mozival már visszaadta a szériába vetett hitet.

Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
Fotó: Mark Fellman / Marvel Studios

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Chadwick Boseman halálával a Fekete Párduc-film folytatása is kérdésessé vált. Nem azért, mert más színész nem tudná eljátszani a szerepet, hanem azért, mert nincs olyan, aki ezt szeretné. A tragikusan fiatalon elhunyt színész még betegen is beleadta a lelkét a karakterbe, és mind a produkció, mind a rajongók szeretnék tiszteletüket kifejezni azzal, hogy más nem ölti magára a jelmezt. Viszont a stúdió állítása szerint a film tisztelettel búcsúzik a színésztől ezzel az alkotással, nem jelenítik meg semmilyen formában, viszont cserébe bevezetnek egy várva várt új karaktert. Ő lesz Vasszív, aki Vasember helyét fogja pótolni a filmes univerzumban.

Chadwick Boseman
Chadwick Boseman
Fotó: Marvel Studios

The Flash

A Flashnek az eredeti tervek szerint 2018-ban kellett volna mozikba kerülnie, de a DC univerzumépítése kicsit hosszabbra nyúlt, így 2022 novemberében várható az Ezra Miller főszereplésével érkező szupergyors figura története. Végül is az idővel való játék belefér a mozi profiljába, főleg, hogy a film a Villám-paradoxonra, azaz Flashpointra fog épülni. Ugyanis a karakter nem egyszerűen villámgyors. Lépteit annyira fel tudja pörgetni, hogy képes rést ütni az időn, hogy kirándulást tegyen a múltba. A film története arról fog szólni, hogy Barry Allen pontosan így tesz azért, hogy megmentse édesanyját a haláltól, ezzel pedig teljesen összekuszálja a jelent és a jövőt. Szimbolikusan és gyakorlatilag is ezzel a filmmel tervezik újraindítani a DC-világot, de mindezt úgy, hogy a múltat nem törlik el, sőt!

Képernyőkép 2021-12-17 182414
Fotó: imdb.com

Legendás állatok 3

Dumbledore titkait fogjuk megtudni a Legendás állatok 3. filmjéből. A cím alapján előrevetíthető, hogy centrumában a Roxfort későbbi legnagyobb igazgatója, Albus Dumbledore (Jude Law) lesz. A második film két fontos momentummal ért véget, egyrészt Grindelwald (eddig Johnny Depp, de mostantól Mads Mikkelsen), Credence karakterét összekötötte az Albus családdal – hogy ez csak egy trükk vagy a valóság, az, reméljük a harmadik filmből kiderül. Másrészt megtudtuk, hogy a két nagy erejű varázsló vérszerződést kötött egymással, ezért nem bánthatják a másikat, viszont ennek a „pecsétjét” Göthe Salmander (Eddie Redmayne) orrontó furkásza megszerezte, így Dumbledore fel tudja oldani régi felelőtlen ígéretét.

Aquaman 2

Az Aquaman and the Lost Kingdom, azaz az Elveszett királyság az eredeti tervek szerint 2022 decemberében kerül a mozikba. A filmet James Wan rendezi, a főszerepben pedig Jason Momoa veszít, oldalán pedig minden petíció ellenére Amber Heard lubickol Mera szerepében.

(Borítókép: Batman. Fotó: imdb.com)