A Netflix új sorozatát egyszerűen nem lehet abbahagyni

2022.01.08. 09:35

Szex, drogok, alkohol és bulik minden mennyiségben – erre számít az ember, amikor egy fiatalokról szóló sorozatot elindít. A Gossip Girl, az Elite, az Eufória és társaik mind ezekre építettek, némi drámával és viccelődéssel megfejelve. Épp ezért volt nagy meglepetés, amikor belefutottunk a Kitz titkai című, új német sorozatba. A Netflix hatrészes produkciója ugyanis a megszokottól eltérően nagyváros helyett egy osztrák síparadicsomban játszódik. A képlethez pedig a készítők hozzáadtak még némi bosszúdrámát is.

Kitzbühel alapjáraton egy olyan apró falu lenne, amire a kutya se kíváncsi, és ahol semmi érdekes nem történik... ha nem lennének ott az Alpok. Így viszont az osztrák település igazi síparadicsom, tiroli ékkő, ahova szívesen járnak a fiatalok mulatozni akár Münchenből is. A sorozat főszereplője egy Lisi (Sofie Eifertinger) nevű helyi lány, aki első ránézésre csak egy a népes személyzetből. A valóságban azonban a pincérnőként dolgozó tini olyan tervet eszelt ki, ami romba döntheti annak a német instacelebnek az életét, akit a bátyja haláláért felelősnek tart.

A sorozat főszereplőjét jó érzékkel választották ki a készítők, Sofie Eifertinger jól eladja mindenkinek a visszafogott lányt. Épp ezért annyira izgalmas, amikor kibújik belőle a kisördög, és egy-egy félmosolya azért nekünk, nézőknek elárulja, hogy nem egy földre szállt angyalról van szó.

A Kitz titkaiban rajta kívül komoly hangsúly kerül a kőgazdag müncheni kölykökre, ők megállás nélkül buliznak, és nagy lábon élnek, de tiniszériához képest egész jól kidolgozottak. A színészi ambíciókkal rendelkező Vanessa (Valerie Huber) az, akire Lisi kitette a célkeresztet, de a történések középpontjában találja magát a tanulmányaival küszködő Dominik (Bless Amada), a dekadens Kosh (Zoran Pingel) és Pippa (Krista Tcherneva), aki barátnője apjával hetyeg titokban.

Az, ahogy Lisi először pincérnőként szolgálja ki a gazdagokat, majd néhány trükkös húzással a bizalmukba férkőzik, lenyűgöző.

Sajnos a hasonló, fifikás bosszúdrámákból nincs már sok, régebben futott a Revenge az ABC-n Emily VanCamp főszereplésével, de a négyévados produkció kaszája óta nincsenek elkényeztetve a téma rajongói.

A Kitz titkai főképp azért izgalmas, mert Lisi egyre szemetebb húzásokra szánja el magát, egymás után buktatja le a német tiniket, egymás ellen fordítja őket, és miközben a háttérből rajtuk nevet, még jól is szórakozik. A produkció nem lesz a szakma és a díjátadók kedvence, de a történet gyors tempóban halad, nincsenek üresjáratok, épp ezért a 6 részt gyorsan le lehet darálni belőle.

A Netflix évről évre elárasztja a nézőket új sorozatokkal, amelyek között akadnak európai és távol-keleti gyöngyszemek is. Ebből a szempontból tehát a legnépszerűbb streamingszolgáltató nem diszkriminál. Hiába azonban a bő kínálat, talán a Squid Game óta nem láttunk olyan produkciót ezen a platformon, ami ennyire nézette volna magát.

A Kitz titkait ha valaki elkezdi, garantáljuk, hogy nem tudja majd abbahagyni.

A szériát a magyar közönség is felfedezte magának, a Netflix top 10-es listáján a cikk írásának pillanatában az ötödik helyet foglalja el. A Kitz titkai szinkronnal és magyar felirattal is elérhető, mi előbbivel néztük, és így tudjuk ajánlani azoknak, akik nem szívesen hallgatják a gyors német darálást.