Újra együtt az Oscar-díjas csapat

2022.02.18. 11:42
Harminc évvel ezelőtt Tom Hanks elvállalta egy film címszerepét, amit Robert Zemeckis rendezett Eric Roth forgatókönyve alapján.

Az alkotás 1994-ben mozikba került, és mindhárom alkotót Oscar-díjassá varázsolta. Ez a film volt korunk egyik legismertebb mozija, a Forrest Gump.

Az arany szobros triumvirátus most újra összeállt, és a Here (Itt) című képregényt adaptálják mozivászonra – adta hírül a Deadline. A jól bevált recept alapján Hanks lesz a főszereplő, Zemeckis a rendező, Roth pedig a forgatókönyvíró.

A képregény történetének középpontjában egy szoba áll, a sztori érdekessége pedig, hogy az időben ugrálva mutatják meg, hogy mi történt abban az egy térben több százezer év alatt.

A Forrest Gump bemutatója óta eltelt három évtizedben Hanks a rendezővel és a forgatókönyvíróval is dolgozott, csak mindig külön. A színész és Zemeckis hónuk alá vettek egy röplabdát, és 2000-ben leforgatták a Számkivetett című filmet, majd vonatra szálltak, és elrobogtak 2004-ig, ahol a Polar Expressz című mozifilmben dolgoztak együtt, nemrég pedig az idén nyárra ígért Pinokkió című Disney-filmet forgatták együtt. Roth pedig 2011-ben megírta a Rém hangosan és irtó közel című film forgatókönyvét, amiben Hanks is szerepelt.