Még el sem kezdődött, máris botrány van a Sex Pistols-sorozat körül

2022.05.20. 11:02

„Láthatatlanok vagyunk. Elegünk van. Lesz*rnak minket. Szóval mi is lesz*rjuk őket. Talán ez lehetne az imidzsünk.”

Május 31-én debütál az FX égisze alatt az év legszókimondóbb sorozata, a Pistol. A sztori a zenekar alapító énekes-gitárosát, Steve Jonest követi nyomon, alapjául pedig a punklegenda életrajzi könyve, a Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol szolgál. A szériában olyan hírességek szerepelnek majd, mint a Trónok harcában Arya Starkot megformáló Maisie Williams, az Útvesztő-sorozat sztárja, Thomas-Brodie Sangster, a Vajákban Renfrit alakító Emma Appleton vagy a Westworldből ismert Talulah Riley.

Még csak előzetesek érkeztek a sorozatról, de már most visszhangzik a botránytól. A beharangozót követően azonnal arcba rúgta a projektet Johnny Rotten, a banda korábbi énekese, aki szerint

ez a legtiszteletlenebb szarság, amit valaha le kellett nyelnie.

Jogtalannak tartja, és megfenyegetett mindenkit, hogy lépéseket tesz, ami meg is történt. Próbálta meggátolni az FX-et, hogy felhasználja a banda zenéjét, de a korábbi zenésztársak, Steve Jones és Paul Cook felvették a kesztyűt, így a projekt tovább tud haladni.

A történet a zenekar három éven át tartó sikerdömpingjét mutatja be az ötlet születésétől a stílusteremtésen át egészen a bukásig. „Mi nem a zenéért csináljuk. Mi káoszt teremtünk” – hangzik el az előzetesben. A sorozat a Hulu streamoldalán lesz elérhető május 31-től.