Z generáció a vadonban – Netflix-sorozat készült a fiatalok életképtelenségéről

2022.06.24. 20:25

Azok a mai fiatalok... Rengeteg kritika éri a mai huszonéveseket, mert a legtöbben közülük digitálisan élik az életüket: a telefonjuk a mindenük, ahelyett, hogy élőben beszélgetnének, a Messengert bújják, de még a randizást is olyan applikációkon keresztül oldják meg, mint a jobbra-balra húzogatós Tinder.

De mi történik akkor, ha az elpuhult, sokszor saját bevallásuk szerint is lusta embereket bezavarják az erdő közepébe, és váratlanul két exkatona kezei közé kerülnek, akik célul tűzik ki, hogy embert faragnak ezekből a lúzerekből?

A Netflix egyik kedvenc húzása, hogy a valóságshow-ikba jelentkezőket átverik. Ott van mondjuk a már három évad óta vetített Ellenállhatatlan kísértés, ahol a játékosoknak beadják, hogy túlfűtött párkereső műsorba érkeztek, hogy aztán kisvártatva közöljék velük: itt bizony nemhogy szex nem lesz, de a maszturbáció, a csók és a nemiség bármiféle megélése tilos. A június 22-én a Netflixen bemutatott, A Z generáció a vadonban (Snowflake Mountain) első évadában is valami nagyon hasonló történik. A játékosok arra számítanak, hogy a luxusba jönnek – közben meg a saját szüleik nevezték be őket, mert rájuk fér a fiatalokra, hogy gatyába rázzák őket végre.

Látunk itt fickókat, akik festik a körmüket, és affektálva rázzák a feneküket a kamerák előtt. Jócskán elhízott huszonéves nőket, akik kijelentik, hogy ők se főzni, se takarítani nem hajlandók, az egyetlen motivációjuk, hogy hétfőtől vasárnapig szétbulizzák az agyukat. Ezek a Z generációsok ráadásul büszkék arra, hogy képtelenek megtartani egyetlen állásukat is, mert az első problémánál sarkon fordulnak, és felmondanak.

Miután A Z generáció a vadonban főszereplői rájönnek, hogy nem a Ritz-Carltonban fognak henyélni, jókora jajgatásba, vinnyogásba kezdenek. A műsor készítői persze nem akarják kinyírni őket, ezért egészen könnyűnek tűnő feladatokat kapnak az elején, például, hogy jussanak el maguktól az egészen nomád szállásukra. Nagyjából, mint a Survivorben, itt is hozhat mindenki magával személyes tárgyat, na ezeket a két katona-műsorvezető, hogy megleckéztesse a népet, szó szerint felrobbantja. Viszlát, Gucci-papucs, Louis Vuitton-táska és társaik!

Ezt követően jön a műsor oroszlánrésze, párbajokkal, ételszerzéssel, meg persze rengeteg nyávogással, panaszkodással, elvégre a vadonban nem könnyű túlélni. Még akkor sem, ha easy módban nyomja az ember. De végül is ki a fenének szól A Z generáció a vadonban? – tehetné fel a kérdést a Mélyen Tisztelt Olvasó, teljes joggal.

A liberális fiatalok könnyen magukra ismerhetnek a szereplőkben, és foghatják a fejüket a tévé előtt, hogy „Jézusom, tényleg ilyen vagyok?”. Míg a boomer nézőknek a kárörömfaktor miatt nyújthat bűnös élvezetet a Netflix produkciója, „Én már százszor megmondtam, hogy ezek a cipőfűzőt se képesek egyedül bekötni!” felkiáltással. Az, hogy balfékeken röhögünk, nem új keletű, annak idején a Viasat csinált egy hasonló jellegű műsort, Lúzer FC címmel, de idesorolható akár a közelmúltból az Észbontók is.

A Z generáció a vadonban ezekhez képest extrémebb, azzal, hogy egy erdő közepébe zavarják ki a készítők a balfék fiatalokat. Hogy mind túlélik-e, abban nem vagyunk biztosak... de aki kibírja, abból tuti, hogy a két kőkemény katona-műsorvezető embert farag a végére.

6/10

A Z generáció a vadonban magyar felirattal elérhető a Netflixen.  • Hírek
  • Hírek