Hivatalosan is lesz második évada a Netflix sikersorozatának

2023.01.07. 07:07
A streaming platform év végi sikersorozatának, a Wednesday-nek hivatalosan is lesz második évada – jelentette be a Netflix közösségi oldalán.

A Netflix egyik legkedveltebb sorozata az utóbbi időben egyértelműen a tavaly novemberben megjelent Wednesday lett, amit Tim Burton rendezett. A nyolcrészes széria középpontjában a Jenna Ortega által alakított fiatal Wednesday áll, aki a Nevermore Akadémiára kerül, és egy gyilkossági rejtélyt próbál megoldani.

A nyolcrészes sorozatot többek között Erdélyben, Bukarestben és más romániai helyszíneken forgatták, felvetődött azonban annak a lehetősége is, hogy a sorozat második évadát Magyarországon  forgathatják . Két okból is kérdésessé vált a romániai folytatás:

  • egyrészt a román médiában megszellőztetett pletykák szerint az amerikai filmeseknek meggyűlt a baja a helyi filmipari cégekkel,
  • másrészt pedig Romániában ugyan létezik egy kerettörvény, amely lehetővé teszi, hogy támogassák azokat a produkciókat, amik az országimázs erősítése szempontjából hasznosak, ez a jogszabály azonban jelenleg hatályon kívül van.

Felreppentek olyan pletykák is, miszerint hiába jelent hatalmas sikert az Addams Family spin-off szériája, nem a Netflixen kap folytatást. Ezt azonban a platform hivatalos bejelentése szertefoszlatta: a streamingszolgáltató Facebook-oldalán tette közzé a második évad előzetesét.