Zseniális szereposztással jön az HBO új minisorozata

2023.04.03. 10:30

Az Emmy-díjas David Mandel (Az alelnök), Alex Gregory és Peter Huyck ötepizódos minisorozata, a Woody Harrelson és Justin Theroux főszereplésével készült A Fehér Ház vízszerelői május 2-án debütál az HBO-n és az HBO Maxon is.

Képernyőfotó 2023-04-03 - 10.11.30.png

A Fehér Ház vízszerelői a Watergate-botrány kulisszái mögé, abba az időszakba kalauzolja a közönséget, amikor Nixon politikai szabotőrei, E. Howard Hunt (Woody Harrelson) és G. Gordon Liddy (Justin Theroux) véletlenül megbuktatták az elnökséget, amelyet buzgón próbáltak védeni – és vele együtt a saját családjukat is.

Az események sűrűjében történteket megörökítő szatirikus dráma cselekménye 1971-ben kezdődik, amikor a Fehér Ház megbízza Huntot és Liddyt, akik korábban a CIA-nek és az FBI-nak dolgoztak, hogy vizsgálják ki a Pentagon-iratok kiszivárogtatását.

Miután felfelé buknak, a valószerűtlen páros az elnök újraválasztásáért küzdő bizottságban találja magát, és számos hihetetlen, titkos műveletet eszel ki, többek között a Watergate-komplexumban található Demokrata Nemzeti Bizottság irodahelyiségeinek lehallgatását.

A Fehér Ház vízszerelői bebizonyítja, hogy a történelem furcsaságai néha a képzeletet is felülmúlhatják, és fényt derít az események még mindig kevéssé ismert sorozatára, amely az Egyesült Államok egyik legnagyobb politikai bűnügyéhez vezetett.

A történet mellett a szereposztás miatt is ígéretesnek tűnik a sorozat. A három főbb szereplő mind bizonyított már korábbi HBO-s produkciókban. Woody Harrelson a True Detective című sorozatban alakított emlékezeteset Matthew McConaughey oldalán, Justin Theroux a The Leftovers című sorozatban örökre beleégett a retinánkba, a női főszereplő, Lena Headey pedig a Trónok harca sorozatban testesítette meg tökéletesen Cersei karakterét.