Végre elkezdődhet a Szárnyas fejvadász-sorozat forgatása

2024.05.29. 18:20
Az Amazon két éve rendelte meg a Szárnyas fejvadász sorozatot, ami Ridley Scott klasszikus sci-fijének a folytatása. Az elmúlt időszakban több információt is megtudhattunk a szériáról, és most az is kiderült, hogy mikor és hol forgatják majd.

Szárnyas fejvadász 2099 sorozatot 2022 szeptemberében rendelte meg az Amazon. A Collider információi szerint a forgatás júniusban kezdődik majd, többek közt Prágában és Spanyolországban is, a főszereplő pedig a Minden, mindenhol, mindenkor című nagy sikerű amerikai filmből is ismert Michelle Yeoh lesz.

Producerként visszatér Ridley Scott, aki az 1982-es eredeti Szárnyas fejvadászt rendezte, és a kritikusok által elismert folytatás, Szárnyas fejvadász 2049 producere volt. Jelenléte biztosítja, hogy a készülő sorozat hű marad a franchise gyökereihez, miközben új távlatokat is nyit.

Bár a rendezők teljes listája egyelőre titkos, az már biztos, hogy a sorozat első epizódjait Jonathan van Tulleken rendezi majd, aki A sógun című sorozat első két részét is rendezte. Michael Green pedig, aki a Szárnyas fejvadász 2049 forgatókönyvének egyik írója volt, executive producerként fog tevékenykedni. Az ő közreműködése garantálja majd a történetvezetés folytonosságát.

A sorozat történetét egyelőre rejtély övezi, csupán annyit lehet tudni róla, hogy ötven évvel a Szárnyas fejvadász 2049 eseményei után játszódik majd.