Patrick Duffyval a főszerepben érkezik a mozikba a magyar gombfocis film

2024.06.20. 12:07

A JUNO11 Distribution forgalmazásában szeptember végén érkezik a mozikba Vékes Csaba, a Szia, Életem! író-rendezőjének romantikus, gombfocis sportvígjátéka, a Lepattanó. A film egy érzelmes, humoros történet az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, valamint tisztelgés a remek magyar játék előtt. A film főszereplői Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Rába Roland, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán és a nagy sikerű Dallas Bobbyja, Patrick Duffy.

„Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a »pöci-foci« aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legértékesebb volt az életükben. Nem várt megoldás érkezik azonban, amikor egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből 100 millió forintot utal a számlájukra. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, túl nagy a kísértés, hiszen így esélyük nyílik kijutni az Eb-re…” − szól a film ajánlója.

Sportos szezon következik

Az idei nyár a sportról szól, a labdarúgó-Európa-bajnokságot szinte közvetlenül a párizsi olimpia követi. A Lepattanó jóvoltából az olimpia után is lesz miért szurkolni: a film szeptember 26-án érkezik a hazai mozikba. A gombfoci egyébként igazi hungarikum, ráadásul ma már nemzetközileg is rendkívül népszerű sportág.

Egyetemistaként tudtam meg, hogy a gyerekkori pöccintgetésen túl van egy professzionális gombfoci is, a szektorlabda. Emlékszem, ahogy beléptünk a helyiségbe, rögtön az ajtó mellett egy nagy bekeretezett kép fogadta a látogatót. A képen az akkori gombfoci-válogatott volt, kivétel nélkül mindenki melegítőben. Azonnal éreztem, hogy ez valami nagyon különös, érdekes szubkultúra, megannyi kedves őrülttel. Később eszembe jutott, hogy a szektorlabda remek közege lehetne egy sztorinak, úgyhogy összeálltunk Csabával, és kitaláltunk egy történetet, ami ebben a világban játszódik

– idézi a sajtóközlemény Gönye László, a film társforgatókönyvírójának szavait.