Jude Law megint kosztümös filmben játszik, de most büdös is

2024.06.25. 11:28
Jude Law legújabb filmjében, a Firebrandben az üszkös lábú VIII. Henrik királyt játssza. Most elmondta, hogy a hitelesség miatt valóban bűzölgött a forgatás alatt.

Jude Law a Yahoo Entertainmentnek nyilatkozott arról, hogy az utolsó napjaiban lévő uralkodó teste fekélyektől és fertőzéstől bűzlött, ezért Law is egy irdatlan szagot fújt magára a forgatáson a hitelesség kedvéért. A történetben az instabil és paranoiás király mellett fontos szerepet kap felesége, Katherine Parr, akit Alicia Vikander alakít. A nő próbál bántalmazó férjével törődni, de közben titkolnia kell hitét.

Jude Law mesélt az extrém büdös szagról, ami a hiteles királyábrázoláshoz segítette és azt mondta, 

olvastam, hogy Henriknek a lábán lévő fekélyek miatt olyan szaga volt, mintha valóban rohadna. Ezért egy csípős és émelyitő szagot fújtam magamra.

De hozzátette azt is, ambivalens lehetett a király közeli emberek helyzete, mert hízelegni kellett neki, de ezt megnehezítette az irdatlan szaga.

A hitelesség miatt Jude Law azt akarta, hogy az érzékszervi élmény a lehető legpontosabban megfeleljen az 1540-es évek körülményeinek, ezért szerepelnek élő állatok, gyógynövények is a filmben. A Firebrandet a tavalyi cannes-i filmfesztiválon mutatták be.