Friss kommentek

comment:com

Január 5-én jön az új X-Akták-évad a Coolra
Két nappal világpremiert követően magyar szinkronnal jön a legfrissebb X-Akták-évada a Coolra.

Újraforgatják a 48 órát

3 órája Módosítva: 2017-12-15 16:02
0

Ha van olyan film, amit teljesen felesleges újrázni, ami úgy volt jó, ahogy, az Eddie Murphy és Nick Nolte 48 óra című filmje volt, aminek már a folytatását sem értettem igazán, azt meg pláne nem, minek neki új verzió. 

Tovább

Nagy álmom vált valóra, Az utolsó Jediken dolgoztam

3 órája Módosítva: 2017-12-15 15:49
2
Yfantidis Márk még csak 24 éves, de már olyan filmek speciális effektjein dolgozott, mint az Élet című sci-fi Jake Gyllenhaallal, a Black Mirror tévésorozat vagy a National Geographic Mars sorozata. Legutóbb Christopher Nolan Oscar-esélyes háborús drámáján, a Dunkirkön dolgozott, aztán pedig a következő Star Wars-filmen, Az utolsó Jediken. Sajnos utóbbiról a szigorú szerződések miatt szinte semmit nem mondhatott, de elmesélte, hogy pontosan mi a munkája, hogy került a George Lucas alapította Industrial Light and Magichez, mi volt a szerepe a Dunkirkben, és hogy szerinte melyik filmekben a legjobb a CGI. (A Londonban élő szakember emailben válaszolt a kérdéseinkre.)

Milyen iskolákba jártál és hogy kerültél a filmezés közelébe?

Édesapám görög, anyukám, Tóth Ildikó magyar, Budapesten nőttem fel. Az egyetemi tanulmányaimat Angliában, a Brightonban lévő University of Sussex-en folytattam. Amikor végeztem, annyit tudtam, hogy nagyon érdekel a filmezés. Általános médiaszakon tanultam, amiben volt filmtörténet is, de több gyakorlati tantárgy is volt. Ezután, két évvel ezelőtt elmentem a VFX fesztiválra, amit minden évben Londonban tartanak, és neves stúdiók vizuális művészei prezentálják a munkájukat. Ekkor tudtam meg többet a vizuális effekt szakmáról, itt határoztam el, hogy ebben szeretnék dolgozni. Elkezdtem online videók segítségével képezni magam, és rengeteg szakmabelitől kértem tanácsot a LinkedIn-en. Több magyar művész karrierje (Menyhei Szabolcs, Király Kristóf, Kiss Gábor, Török Attila) is nagyon inspiráló volt, ők szintén sok tanáccsal láttak el.

Tovább

Ridley Scott nem is közölte Kevin Spacey-vel, hogy kivágja a filmjéből

5 órája Módosítva: 2017-12-15 14:05
0

Ridley Scott megsértődött, hogy Kevin Spacey egyszer sem hívta fel, miután kiderült, hogy egy csomó fiút és férfit zaklatott, ezért ő sem hívta fel, hogy közölje vele, kivágta A világ összes pénze című filmjéből az összes jelenetét.

Kevin Spacey egyik kivágott jelenete A világ összes pénzéből
Kevin Spacey egyik kivágott jelenete A világ összes pénzéből
Fotó: TriStar Pictures
Tovább

Dwayne Szikla Johnson tényleg el akar indulni az amerikai elnökválasztáson

6 órája Módosítva: 2017-12-15 12:54
0

A világ legkeresettebb egykor pankrátora egyre többször és több helyen pedzegeti, hogy a 2024-es elnökválasztáson tényleg elindulna. Namármost ez a Trump előtti korszakban legfeljebb egy rossz(?) viccnek ment volna el, de a tavaly novemberi események elég sok mindent átírtak ugye. 

Tovább

Állítólag egy kiskorú nőnek mutogatta a nemi szervét Dustin Hoffman

9 órája Módosítva: 2017-12-15 16:06
0

Újabb vádak kerültek elő Dustin Hoffman ellen, akiről korábban két nő állította, hogy zaklatta őket. A mostani vádak közül ez egyik több fokkal súlyosabb, mint az előzőek, hiszen az incidens idején a zaklatott nő mindössze 16 éves volt. 

Tovább

Mark Wahlberg a legtúlfizetettebb színész

10 órája Módosítva: 2017-12-15 09:07
0

Nem elég, hogy a kritikusok általában szétszedik a filmjeit, a Forbes összesítése szerint Wahlberg a legkevésbé kifizetődő befektetés Hollywoodban: minden, neki kifizetett dollár csak 4.40-et hoz vissza a mozipénztáraknál.

Tovább

Woody Allen jobb filmet írt, mint már jó pár éve bármikor

13 órája Módosítva: 2017-12-15 14:05
0
Woody Allent régóta nem érdekli már a filmkészítés.

Más kérdés, hogy ennek ellenére – vagy épp ezért – évente gyártja a filmeket, olyan sebességgel, mintha futószalag szállítaná őket. Illetve a futószalag kicsit még túl kedves hasonlat is: egy gyárban legalább van minőség-ellenőrzés, míg Allen nevéhez jó ideje olyan ostoba, ügyetlen, csapnivalóan megírt, félvállról vett, lélektanilag nevetséges filmek kötődnek, amilyenekért egy gyárigazgató már tombolna dühében. (Kivéve, ha becsúszik egy olyan lopás, mint a Blue Jasmine, amely A vágy villamosa jelöletlen átvétele volt, azt pedig legalább jól megírta Tennessee Williams.)

Tovább

Az Oscar-díj közelében a Testről és lélekről

15 órája Módosítva: 2017-12-15 16:29
135

Bekerült a legjobb idegen nyelvű filmek szűkített Oscar-listájára Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje. Januárban ezek közül a filmek közül választják ki azt az ötöt, amelyek Oscar-jelöltek lesznek. Az Oscar-díjakat 2018. március 4-én adják át Los Angelesben. Idén 92 ország nevezett filmet ebben a kategóriában, végül ezek kerültek a szűkített listára:

  • Chile, A Fantastic Woman, Sebastián Lelio,
  • Németország, In the Fade, Fatih Akin
  • Magyarország, Testről és lélekről, Enyedi Ildikó
  • Izrael, Foxtrot, Samuel Maoz
  • Libanon, The Insult, Ziad Doueiri
  • Oroszország, Loveless, Andrey Zvyagintsev
  • Szenegál, Félicité, Alain Gomis
  • Dél-Afrika, The Wound, John Trengove
  • Svédország, A négyzet, Ruben Östlund
Tovább

Will Smith egy orkot kapott társnak

tegnap, 14:39 Módosítva: 2017-12-15 09:36
115

"Olyan, mintha a Kiképzés találkozott volna A Gyűrűk Urával" – mondta Will Smith a nyáron a Bright című filmjéről, ami épp karácsony előtt landol majd a Netflixen. A Bright tíz nappal a debütálás előtt új előzetest kapott.

A haverzsarus (buddy cop) film főszereplője Will Smith, aki egy rendőrt alakít, ork társát pedig Joel Edgerton, aki szerepelt A klónok támadásában, A nagy Gatsbyben és a Fekete misében, Az ajándék című filmjében pedig többek között magát rendezte.

Tovább

Borbély Alexandra új filmje egy thriller lesz

tegnap, 11:34 Módosítva: 2017-12-14 18:09
99

Borbély Alexandra nemrég nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat a Testről és lélekről főszerepéért az Európai Filmdíj berlini díjátadóján. Most kiderült, hogy mi lesz a következő filmfőszerepe. Egy elsőfilmes rendező, Feldméri Cecília thrillerében, a Spirálban fog játszani. A magyar-román koprodukcióban készülő filmnek nemrég szavazott meg a filmalap 140 millió forintos gyártási támogatást, a forgatás februárban indul.

Tovább

Valódi terrortámadásról szól Eastwood új filmje

tegnap, 10:06 Módosítva: 2017-12-14 21:08
8

Clint Eastwood legújabb rendezése, a The 15:17 to Paris is elképesztően hősiesnek tűnik az friss előzetes alapján. A film megtörtént esetet dolgoz fel: 2015 augusztusában egy Amszterdamból Párizsba tartó vonaton egy támadó lövöldözni kezdett, három embert meg is sebesített. Szerencsére a vonaton utazott civil ruhában két amerikai katona és egy gyerekkori barátjuk. Ők szálltak szembe a terroristával, leteperték, és megkötözték. És ha ez nem lenne elég, egyikük még egy sebesült férfi életét is megmentette azzal, hogy időben ellátta. Szóval tényleg hősök voltak, na.

Tovább

Ijesztő és gyönyörű Natalie Portman új sci-fije

tegnap, 09:34 Módosítva: 2017-12-15 09:07
611

Kijött egy új, minden eddiginél hosszabb, két és fél perces előzetes Natalie Portman sci-fijéhez, az Expedícióhoz. A filmtől eddig is sokat vártunk, mert ez annak az Alex Garlandnak az új filmje, aki 2014 egyik legnagyobb felfedezését, az Ex Machina című, androidos sci-fit rendezte. Az új trailer nem is okoz csalódást: az Expedíció rejtélyes, izgalmas és a vége felé egyre rémisztőbb filmnek tűnik. A tervek szerint a film egy sci-fi trilógia első része lesz, amely a Southern Reach című, nagy sikerű bestseller-trilógiából készül (Magyarországon az Agave adta ki.).

Tovább

Máris díjaznák a Kevin Spacey-t leváltó színészt

tegnap, 08:38 Módosítva: 2017-12-14 15:14
0

Bár még semmilyen hivatalos, széles körű vetítése nem volt, máris három Golden Globe-ra jelölték Ridley Scott (Szárnyas fejvadász, Gladiátor, A nyolcadik utas: a Halál) új filmjét, A világ összes pénzét. A magyar szinkronos előzetes az Indexen látható először.

all the money.png
Tovább

Húsz éve zokogunk a Titanicon

december 13., 23:33 Módosítva: 2017-12-14 11:59
614
Éppen húsz évvel ezelőtt, 1997. december 14-én mutatták be Amerikában a Titanicot, minden idők egyik legsikeresebb filmjét. (A magyar bemutató később, 1998. január 22-én volt.) Hiába húzták a szájukat a kritikusok, a film az elnyert Oscar-díjakat és megkeresett pénzt tekintve is rekorder lett. És ami a legszebb: Jack és Rose történetét azóta sem unták meg az emberek, folyamatosan születnek új elméletek és paródiák a Titanicról. A rendező, James Cameron jóval többet akart, mint egy sima szerelmi drámát csinálni, és hogy ezt elérje, senkit nem kímélt. Tüdőgyulladások, hugyúti fertőzések, törött bordák, állkapcsok és egy kirúgott szem volt a forgatás mérlege.

A világ királya vagyok!

– ordította James Cameron rendező a film híres szövegét az 1998-as Oscar-díjátadón, amikor a Titanicért elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat. Joggal érezte így: a film még tíz Oscart nyert aznap éjjel, ezt a rekordot, amit a Ben Hurral és A Gyűrűk Ura: A király visszatérrel közösen tartanak, azóta sem tudta megdönteni egy film sem. Arról nem is beszélve, hogy a Titanic nemcsak szakmai, hanem elképesztő anyagi siker is volt. 200 millió dollárból készült, és 2,1 milliárd dollár bevételt termelt világszerte. Ezzel

máig a második legtöbb pénzt hozó mozi a filmtörténetben.

Csak egy filmmel kerestek többet: Cameron 2009-es rendezésével, az Avatarral.

Tovább

Salma Hayek is zaklatással vádolja Harvey Weinsteint

december 13., 22:12 Módosítva: 2017-12-14 15:03
285

"Az ő szemében nem voltam művész, még csak ember sem. Egy tárgy voltam. Nem egy senki, hanem egy test" – írja Salma Hayek a hollywoodi szexuális zaklatások központi figurájává vált Harvey Weinsteinról a New York Times szerdán megjelent cikkében.

A színésznő az írásában szörnyetegként emlegeti a producert, akiről azt állítja, hogy éveken át zaklatta őt, holott ő következetesen visszautasította az ajánlatait. Hayek állítása szerint Weinstein kínált neki masszázst, zuhanyt, orális szexet, olykor még a hotelszobája ajtajában is megjelent.

Tovább

George Lucas imádta az új Star Warst, Mark Hamill kevésbé lelkes

december 13., 15:15 Módosítva: 2017-12-14 11:31
220

A Csillagok háborúja-sorozat megalkotója, George Lucas is megnézte a legújabb, sorrendben kilencedik filmet, a saga nyolcadik részét, és Luke Skywalker, azaz Mark Hamill is mondott róla pár keresetlen szót.

Tovább

Roman Polanski zaklatási ügyét a Los Angeles-i rendőrség vizsgálja

december 13., 12:00 Módosítva: 2017-12-13 15:42
37

A Los Angeles-i rendőrség közölte: habár a konkrét ügy már elévült, foglalkoznak Marianne Barnard vádjával, aki nemrég azt állította, Roman Polanski 1975-ben, a nő tízéves korában molesztálta őt.

Tovább

Az utolsó Jedik az a Star Wars-film, amire 37 évet vártunk – kritika

december 12., 18:00 Módosítva: 2017-12-15 16:34
3006

A Star Wars-rajongásban két iskola van. Az egyik azt mondja, hogy minden, ami a franchise része, az tiszta arany. Akadnak bénább dolgok, mint mondjuk a Star Wars Xmas Special (aki nem látta, ne akarja megnézni, tessék elhinni). A másik meg azt mondja, hogy három Star Wars-film van, Jar Jar Binks meg rohadjon meg J. J. Abramsszel együtt, aki Az ébredő Erőben azzal tette tönkre a gyerekkori emlékeket, hogy tulajdonképpen újraforgatta Az új remény alcímű, eredeti Csillagok háborúja filmet.

Az új Star Wars, a Csillagok háborúja 8. része, Rian Johnson Az utolsó Jedik című filmje mindkettőnek szól, ahogy mellettük az egyszeri mozirajongónak, a kilencrészes filmfolyamba két éve becsatlakozóknak – és főleg azoknak a kiskölyköknek, akik mi is voltunk 35-40 éve, és akik teljesen őszintén kapkodtak levegő után, mikor kiderült, hogy (SPOILER) Darth Vader Luke apja. 

Tovább

Már kétszázezernél is többen látták A Viszkist

december 12., 17:55 Módosítva: 2017-12-12 19:21
0

December 11-én, hétfőn, váltott jegyet a kétszázezredik magyar néző Antal Nimród filmjére, A Viszkisre. Az álomhatár átlépése az előző hétvége mozis eredményei alapján várható volt, vasárnapig ugyanis összesen 199 935 jegyet váltottak rá a magyar mozikban.

A rendszerváltás óta eltelt évek alatt nem sok magyar film lépte ezt a határt, 1990 óta alig több mint harminc filmnek sikerült ez a teljesítmény – például A miniszter félrelépnek, a Szabadság, szerelemnek vagy a Valami Amerikának.

Tovább

Gryllus Dorka meztelen hasával lesz tele a város

december 12., 14:58 Módosítva: 2017-12-13 10:46
31

"Kapzsiság, csábítás, gyilkosság" – foglalja össze Szász János új, A hentes, a kurva és a félszemű című filmjét az Indexen debütáló moziplakát. Ez az a film, ami miatt Hegedűs D. Géza húsz kilót hízott, amiben a brutálisan elmaszkírozott Nagy Zsolttól valószínűleg a hideg futkos majd a hátunkon, és amiben Gryllus Dorka a Félvilág után ismét a testével akarja bűnbe ejteni a kiszemeltjét.

Tovább

Már forog Nagy Zsolt Kádár-kori vámpírfilmje

december 12., 14:28 Módosítva: 2017-12-12 22:20
5

Az Isteni műszak rendezője, Bodzsár Márk a napokban kezdte el forgatni Kádár-kori vámpírmoziját, a Drakulics elvtársot, amelyben Nagy Zsolt mellett Nagy Ervin és Walters Lili kapott főszerepet. A forgatás február végéig fog tartani.

Tovább

Videón, ahogy Borbély Alexandra zokogva átveszi a nagydíját

december 12., 07:11 Módosítva: 2017-12-14 10:29
1681

Az Európai Filmakadémia is kiemelte, mennyire érzelmes jelenet volt, ahogyan Borbély Alexandra, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének főszereplője átvette a legjobb európai színésznőnek járó díjat, de alig tudott megszólalni a meghatottság könnyeitől. A pillanat már videón is látható az Indexen.

alexandra sir
Tovább

Tom Hardy elmondta, miről szól majd a Venom-film

december 12., 05:17 Módosítva: 2017-12-12 18:17
16

Tom Hardy, a Comic Con Experience 2017 nevű rendezvényen Sao Pauloban beszélt a készülő Venom-filmről. Vagyis ő nem volt ott a helyszínen, de itt vetítették le azt a videót, amit a forgatáson rögzített, és megosztott benne néhány újdonságot a történetről.

Tovább

Itt vannak a legjobb gimis filmek

december 11., 16:41 Módosítva: 2017-12-11 20:43
267

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) diákjai nyerték el az első, megosztott díjat a 2017-es Országos Középiskolai Filmszemlén. Az Indavideó felületén lehetett a szemlére pályázni, a fesztivált pedig a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban tartották december 8. és 10. között. 

A legjobb film megosztva Taraczky Mila, Bakró Nagy Olga és Pregun Soma Exit című, drogról szóló filmje és Vágó Máté, Szalai Barna és Meszlényi Gábor Az utolsó csepp című, dühről szóló munkája lett az AKG színeiben.

Tovább

Mel Gibson segített legyőzni A Viszkist

december 11., 15:28 Módosítva: 2017-12-12 09:08
1

Elveszítette első helyét a mozis toplistán A Viszkis. Panaszra így sincs oka Antal Nimród filmjének, ugyanis az igaz történetet alapuló film három hét után már közel 200 ezer nézőnél tart, ami kiemelkedő a magyar filmek között.

A decemberi hétvége legnépszerűbb filmje a Megjött apuci 2. volt, aminek Will Ferrell, Mel Gibson és Mark Wahlberg alakítják a főszereplőit. Ezt 55 ezren nézték a hétvégén, ami elég volt az első hely megszerzéséhez. Erről a filmről az Index kritikája még nem jelent meg, de arról már korábban beszámoltunk, hogy az amerikai kritikusok mennyire kiborultak rajta, többen egyenesen értékelhetetlennek tartották.

Tovább

Nem lesz magyar film a Golden Globe-on

december 11., 15:08 Módosítva: 2017-12-13 16:07
7

A Golden Globe nekünk, magyaroknak a Saul fia 2016-os sikere óta már nemcsak egy másodosztályú díjkiosztó, hanem egy fontos médiaesemény, pedig nagyon nem szabad túlértékelni.  A Hollywoodban élő külföldi újságírók (pontosabban a Hollywood Foreign Press Association – HFPA) díját az Oscar-díj előszobájaként szokás emlegetni, de ez messze nem jelenti azt, hogy azonos értékűek lennének. A idei mezőnybe sajnos egyik magyar film sem jutott be.

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje az Arany Medve után a Golden Globe-ot sajnos nem  nyerheti meg, hiszen nem jutott be a legjobb külföldi filmek ötös mezőnyébe. Ez azért nem túl meglepő, hiszen a külföldi forgalmazás jogát viszonylag későn, november elején vette meg a Netflix, és azzal a lendülettel el is hallgatta, nem tettek olyan kampányt mögé, mint a Saul fia esetében. A nagy kalapban egyébként Mundruczó Kornél Jupiter holdja című filmje is szerepelt, mert a HFPA több jelölést is elfogad egy országból.

Tovább

Jancsó Dávid nyílt levélben írt a Macskafogó-ügyről

december 11., 10:05 Módosítva: 2017-12-11 16:29
45

Mint arról néhány napja beszámoltunk: gyűjtés indult azért, hogy felújítsák és újraszínezzék a klasszikus magyar animációs film, a Macskafogó egyetlen elérhető kópiáját. Ennek képe ugyanis karcossá és fakóvá vált, így az alkotók a közönség segítségét kérték, hogy be tudják fejezni a 195 ezer darab kocka újraszínezését. 

Erre nem sokkal később reagált a Filmalap, kifogásolva, hogy a gyűjtés előtt nem konzultáltak velük, illetve szerintük a kezdeményezők az a hamis látszatot keltették, hogy a Filmalap nem vesz részt a felújításban. Közölték azt is, hogy megtérítik a kezdeményezést szervezők költségeit, és a filmmel kapcsolatos minden egyéb munkát már saját hatáskörben végeznek el.

Tovább

Spielberg új filmjében összekeverednek a klasszikus filmek és videójátékok

december 11., 09:19 Módosítva: 2017-12-11 16:14
241

Március 29-én tervezik bemutatni a magyar mozikban Steven Spielberg legújabb filmjét, a Ready Player One-t. Az elmúlt hetekben ez már a második alkalom, hogy a 71 éves rendező új filmjének egy előzeteséről írunk. Január 25-én mutatják be a hazai mozik The Post című filmjét, ami egy igaz történet feldolgozása Tom Hanksszel és Meryl Streeppel a főszerepben. 

Tovább

Hullával folytatott szexorgiát a miniszterelnök bizalmasa

december 10., 23:52 Módosítva: 2017-12-11 15:30
251

Csak azért, mert filmekről írok, még nem azt jelenti, hogy mindet láttam is. Ez nem sznobizmus, egyszerűen csak másfele tud csavarodni a kíváncsiság. De amikor megtudtam, hogy december 11-én van a 20. évfordulója annak, hogy bemutatták Magyarországon A miniszter félrelépet, akkor tudtam, hogy már nem lehet tovább halogatni ezt, úgyhogy megszakítottam a Halloween-filmes maratonomat, és az ötödik és hatodik rész között megnéztem egy filmet arról, hogy két neurotikus ember próbál megszabadulni és menekülni egy folyamatosan felébredő hullától, amibe ha jobban belegondolok, akár egy Halloween-film története is lehetett volna.

De míg A tizedes meg a többiek első megnézésével az a felismerés jött, hogy én tiszta hülye vagyok, hogy nem néztem meg ennyi ideig valamit, amitől lehet, hogy egy egészen picit jobb ember lehetettem volna, most viszont úgy érzem, hogy A miniszter félrelép nélkül is lehetett volna egészen teljes életet élni. 

vlcsnap-2017-12-09-18h11m13s506.png
Tovább

Mindenki elájult Az utolsó Jediktől

december 10., 15:21 Módosítva: 2017-12-10 16:08
5813

Szombat este tartották a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban a Star Wars: Az utolsó Jedik világpremierjét, amit bravózással, ütemes állva tapsolással fogadott a közönség, írja az MTI. A premier előtt a rajongók teljes életnagyságban láthatták a vörös szőnyegen felvonulni a film droidjait, és bemutatkozott az új, AT-M6-os birodalmi lépegető is.

A film rendezője, Rian Johnson az estét Leia hercegnő alakítójának, az egy éve meghalt Carrie Fishernek szentelte.

Ezt az estét Carrie-nek akarom ajánlani, aki odafent van, és engem fricskáz, hangoztatván 'a fenébe is Rian, ne merd ezt az estét egy ünnepélyes kegyeletnek szentelni

- mondta Johnson.

Tovább