Travoltát is eltiporták a spártaiak

2007.03.12. 13:39
Hetvenmillió dolláros bevétellel döntötte meg a zombifilmes Zack Snyder véres mozifilmje a Jégkorszak 2 tavalyi rekordját. A második helyen a chopperes Travolta végzett, az égő koponyával motorozó Nicolas Cage a negyedik helyre csúszott.
A Thermopülai csatának emléket állító véres film, a 300 lett az év első nagy sikerfilmje, miután több mint 70 millió dollárt hozott a nyitóhétvégén, jelenti az AP. A Warner Brothers ókori moziját többen látták, mint az első tízbe bekerült másik kilenc filmet összesen. A 300 ezzel megdöntötte a Jégkorszak 2 tavalyi rekordját, ami eddig minden idők legjövedelmezőbb márciusi premierjével büszkélkedhetett.

Ezzel a hét tizenkét legnézettebb filmje összesen 139 millió dollárt hozott, ami az egy évvel ezelőtti értékekhez képest majdnem 50 százalékos növekedést jelent.

Csak 50 milliót jósoltak neki

Az erőszakos jelenetekben bővelkedő 300 annak ellenére hozott hatalmas bevételt, hogy a második legszigorúbb besorolást kapta, vagyis tizenhét év alattiak csak felnőtt kíséretében nézhetik meg. A korhatárkorlátozás gyakran tesz keresztbe a filmeknek a mozipénztáraknál, Zack Snyder moziját viszont ez sem viselte meg.

A 300 minden idők harmadik legjobb nyitóhétvégéjét produkálta ebben a kategóriában. A rekordot a Mátrix - Újratöltve tartja, ami 91,8 milliót hozott az első hétvégén, a lista második helyezettje Mel Gibson vérben tocsogó Passiója volt 83, 8 millióval.

Pedig még az optimistább becslések is csak 50 milliós nyitóhétvégét jósoltak a Frank Miller képregénye alapján készített filmnek, amiben nagyrészt ismeretlen színészek játszanak, és gyártási költsége mindössze 60 millió dollár volt.

Lecsúsztak a motorosok

A toplista második helyén a Faterok motoron végzett, amiben John Travolta, Tim Allen és Martin Lawrence csatlakozik a chopperesek táborához, hogy feldobja sivár, kisvárosi életét. A Disney vígjátéka 28 milliós bevételt szedett össze a hétvégén, és a premier óta összesen 77 milliót keresett. A harmadik helyen állapodott meg a magyar származású Csupó Gábor gyerekfantasyje, a Híd Terabithia földjére, 6,9 millió dollár bevétellel. Szorosan mögötte kullog A szellemlovas képregényhőse a parókában motorozó Nicolas Cage alakításában 6,8 millió dollárral.