Aliz
6 °C
14 °C

Berlini fal épül a nyolckerben

2009.02.28. 18:16 Módosítva: 2009-03-02 13:02:26
A Checkpoint Charlie mását is megépítik Budapesten a The Debt című filmhez, amiben az Oscar-díjas Helen Mirren nyomoz egy náci háborús bűnös után. A halottnak hitt férfi Ukrajnában bukkan fel a rendszerváltás után a Szerelmes Shakespeare rendezőjének új filmjében.

A The Debt című hollywoodi thriller forgatásába futott bele kollégánk a Mátyás téren kutyasétáltatás közben: a berlini fal egy szakaszát és a Checkpoint Charlie-t húzzák fel a nyolcadik kerületben. A filmben Helen Mirren és Tom Wilkinson volt Moszad-ügynököt játszik, és a Szerelmes Shakespeare-t jegyző John Madden rendezi.

A berlini fal a Mátyás téren. Klikk!

"Helen Mirren még nincs Magyarországon, egyelőre a fiatal főszereplőkkel, Sam Worthingtonnal, Jessica Chastainnel és Marton Csokassal forgatunk Budapest különböző helyszínein - mondta el Kemény Ildikó a magyar produkciós cég, a Pioneer Pictures producere. - A filmet Londonban kezdték forgatni, és a stáb több hetet marad Budapesten, majd Tel-Avivba költözik."

A thriller 1965-ben indul, amikor három fiatal Moszad-ügynök elfog és megöl egy náci háborús bűnöst egy titkos akcióban. Harminc évvel később a halottnak hitt férfi Ukrajnában tűnik fel, ezért az egyik ügynöknek titokban oda kell utaznia, hogy kiderítse az igazságot. Helen Mirren, aki két éve A királynőért kapott Oscart, a forgatás előtt hat hétig tanult héberül és ismerkedett Izrael titkosszolgálatának történetével.

NDK-s polgár

A Miramax finanszírozásában készülő Debtben kisebb szerepeket magyar színészek is kapnak, és játszik benne a magyar származású Marton Csokás is, akit korábban A Gyűrűk Urában és a Mennyei királyságban láttunk. Az új-zélandi színész apja a második világháború után hagyta el Magyarországot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?