Újra vetítik Sydneyben a rasszista botrányfilmet

2009.03.02. 15:56 Módosítva: 2009.03.02. 16:48
Szerdától újra vetítik Sydneyben a helyi etnikai feszültségekről szóló The Combinationt, aminek a múlt heti premierjén verekedés tört ki, ezért a Greater Union mozilánc levette a műsoráról.

Sydney egyik elővárosi mozijában csütörtökön 30 fiatal esett neki a biztonsági őröknek, akiket kórházba kellett szállítani, szombaton pedig négyen kezdtek el verekedni a film alatt, ezért a Greater Union mozilánc vasárnap felfüggesztette a vetítést, írja az MTI. A döntés a filmkészítőket és a filmforgalmazókat is felháborította, de a mozi szerdától már ismét műsorra tűzi a The Combinationt, szigorú biztonsági intézkedések mellett.

"Ez egy szép film, nem pártolja az erőszakot. Remélem, lehiggadnak a kedélyek, és megtaláljuk a módját a helyzet megváltoztatásának" - mondta David Field rendező. A filmdráma azt a 2005-ös tombolást idézi fel, amikor a sydney-i tengerparton több ezer európai származású férfi mindenkit megtámadtott, aki közel-keletinek nézett ki. A négymillió lakosú Sydney vezetése büszkén vallja magát az etnikumok olvasztótégelyének, ezért is sokkolta őket a rasszista támadás.