Gandhi pártjának kampányolnak a Gettómilliomos gyereksztárjai

2009.03.06. 14:59 Módosítva: 2009.03.06. 15:01
Az Oscar-díjas film nyomornegyedben élő gyerekszereplőit szívesen látná a kampányban a kormányon lévő Kongresszus Párt.

Miután az indiai Kongresszus Párt megvásárolta a Gettómilliomos című film Dzsai Ho (hindiül a szám címe győzelmet jelent) kezdetű dalát, még több hasznot akar húzni az alkotásból: két gyerekszínészt hívott meg, hogy csatlakozzanak választási kampányukhoz.

A kormányzó, de népszerűségéből az utóbbi hónapokban sokat vesztő Kongresszus Párt mumbai városi elnöke tisztázta, hogy a történelmi párt nem akarja "felbérelni" a kisgyerek Szalimot alakító 10 éves Azharuddin Iszmailt, és a kislány Latikát játszó 9 éves Rubina Alit, de szívesen fogadnák őket kampányukban.

"Ha csatlakozni akarnának hozzánk a kampányban, vagy sok más gyerekhez hasonlóan segíteni akarnának, szívesen fogadnánk őket" - idézte Kripa Szinghet az IANS hírügynökség. A szülők beleegyeznének a szereplésbe, ha az a gyerekek kívánságának is megfelel. Azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a kampányszerepléseket a gyerekek iskolai vizsgái miatt időben meg kell tervezni.

A gyerekek Mumbai Garib Nagar nevű nyomornegyedében élnek, ahol a Kongresszus Párt jelöltjeként a híres bollywoodi filmcsillag, Szandzsai Dutt testvére folytat kampányt. A Kongresszus Párt India legnagyobb pártja, ebben a pártban küzdött a függetlenségért Mahatma Gandhi, és most is jelentős politikusa Rahul Gandhi, aki viszont a Gandhi nevet csak tiszteletből felvevő, első női indiai miniszterelnök, Indira Gandhi unokája.